Burriana: El departament d'Informtica de l'Ajuntament de Borriana treballa a contrarellotge per a donar resposta a la nova realitat


 
La Plana al Dia | Burriana | General | 18-05-2020
 

El departament d'Informtica de l'Ajuntament de Borriana est treballant a contrarellotge per a donar resposta a la nova realitat des que el dia 14 mar es declarara l'Estat d'Alarma amb la publicaci del reial decret amb les posteriors modificacions.

Segons ha destacat la regidora delegada de Tecnologies de la Informaci i Modernitzaci de l'Administraci, Maria Romero, no nhan sigut poques, les adaptacions informtiques que s'han requerit perqu el Consistori com a entitat pblica ms prxima a la ciutadania, poguera continuar funcionant i donant servei. Per aix, ha continuat, tot el departament de Sistemes de la Tecnologia i la Informaci, es va bolcar amb una implicaci extraordinria per a habilitar tots els mecanismes que s'han anat requerint.

Aix, la primera mesura que es va escometre va ser facilitar l'assistncia en remot als ordinadors a totes les persones que treballen a l'Ajuntament i que aix ho requerien per a continuar amb la seua tasca mitjanant el teletreball. Fins i tot, es va habilitar la possibilitat de reiniciar els equips o encendre'ls en cas d'apagada general per pujades elctriques o altres situacions sobrevingudes. Aix tamb ha suposat facilitar dispositius posats a punt a diferents departaments en els quals hi havia personal que no disposava dels mitjans adequats, ha indicat Romero.

A ms, per a permetre la continutat dels rgans collegiats de carcter municipal, per exemple, les Juntes de Portaveus, Juntes de Govern i Comissions, aix com reunions telemtiques dels diferents departaments i de l'equip de Govern, es van adquirir les llicncies oportunes i es van gestionar les sales virtuals.

Tamb s'han explorat diferents opcions tcniques per a oferir xarxa wifi o donar una resposta generalista a la vulnerabilitat d'alguns barris en l'accs a internet. No obstant aix, per inviabilitat tcnica, aquest punt s'ha resolt finalment amb el lliurament de tauletes amb connexi i tamb connexions wifi a travs dels centres educatius o directament a les famlies vulnerables en collaboraci entre la Regidoria d'Educaci i la de Serveis Socials aix com la Generalitat Valenciana.

Aix mateix, han hagut d'actualitzar el sistema informtic de cobrament de rebuts, reconfigurar la centraleta d'atenci telefnica o, fins i tot, crear un programa informtic per a la gesti i seguiment d'ajudes econmiques

d'alimentaci que tramita Serveis Socials. Aquest ltim punt, ha valorat la responsable de l'rea ha suposat una millora notable per a l'eficincia del departament que ha vist multiplicades les demandes d'aquestes ajudes davant aquesta situaci de necessitats bsiques.

De la mateixa manera, el personal del departament ha estat treballant en les ltimes hores en l'actualitzaci en la pgina web municipal en l'apartat de Cementeri per a facilitar la cerca de familiars difunts i que estiguera llesta per a la reobertura avui del recinte del cementeri. Aquesta pgina s de senzill maneig i molt til per a localitzar els nnxols de les persones enterrades. Tamb es pot trobar la localitzaci en l'aplicaci QR 2.0 que est a l'entrada del Cementeri, per per a aix cal tenir un telfon intelligent que puga llegir codi bidi.

Per a Maria Romero, la collaboraci interdepartamental i la bona disposici de totes les persones implicades ha sigut fonamental i exemple de treball eficient en xarxa. En paraules de la regidora, aquest departament que sempre treballa des de l'ombra ha vist multiplicada la seua tasca exponencialment i ha resolt les diferents demandes amb nota; s important que la ciutadania siga coneixedora i per aix expressava el seu agrament pblic.

En referncia a la transparncia i l'accs a la informaci ha sigut tamb clau el treball d'aquest departament que ha actualitzat les webs municipals i ha creat la web covid19.burriana.es que permet a l'Ajuntament oferir a la ciutadania informaci actualitzada sobre mesures preses en relaci amb la pandmia des de diferents departaments.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana