Burriana: Cau la banda acusada de ms de 42 robatoris contra habitatges, comeros i vehicles a Borriana


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/5/195527_121255/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Burriana | Sucesos | 20-05-2020
Cau la banda acusada de ms de 42 robatoris contra habitatges, comeros i vehicles a Borriana

La Gurdia Civil en la denominada Operaci ELEVEN ha desarticulat un grup criminal dedicat a la comissi de delictes contra el patrimoni, desprs de conducta a la detenci d'un total de quatre persones i dos investigats com a suposats autors de la comissi de ms de 16 delictes de robatori amb fora a l'interior de diversos locals comercials i habitatges de la localitat, alguns dels quals havien sigut perpetrats mediant violncia/intimidaci en les persones, aix com pel robatori a l'interior de ms de 26 vehicles.
Durant el desenvolupament de l'operaci duta a terme com a resposta a la creixent onada de robatoris que, des del mes de Setembre de l'any passat, es venien perpetrant en la localitat de Borriana i, com a resultat de les nombroses gestions d'investigaci en els fets, testimonis, perjudicats, aix com una minuciosa anlisi d'evidncies cientfiques, els gurdies civils van aconseguir reunir gran quantitat d'elements indiciaris i probatoris que van permetre tant, establir la interrelaci directa existent entre les nombroses activitats delictives contra el patrimoni dutes a terme fins hui, com la identitat dels presumptes autors d'aquestes.
L'organitzaci s'havia especialitzat en aquesta mena d'assalts per als quals se servien de tota mena d'tils i eines. La gran majoria dels fets es produen mitjanant el forament de portes i finestres o la tcnica de la relliscada consistent a lliscar una radiografia o una targeta de crdit entre el marc de la porta i el pestell, obrint la porta sense necessitat de forar el pany i sense cap mena de soroll, encara que alguns d'ells van arribar a cometre's fins i tot mediant violncia i intimidaci sobre les vctimes.
Als suposats autors els figuren un ampli historial delictiu i d'antecedents per la comissi de delictes contra el patrimoni, aix com gran quantitat de detencions per fets similars als investigats.
Els detinguts han sigut posats a la disposici del Jutjat de Primera Instncia i Instrucci nmero 1 dels de Vila-real (Cs), dels quals, un d'ells ha ingressat directament a la pres mentre que, sobre la resta s'han adoptat mesures de control judicial.
Les actuacions han sigut dutes a terme per agents de l'Equip de Policia Judicial de la Gurdia Civil de Borriana, en collaboraci amb l'rea d'Investigaci del Lloc Principal de la Gurdia Civil de Borriana.
Desprs de la realitzaci de les detencions esmentades i donades tant la ingent quantitat de delictes investigats com la frentica activitat delictiva dels presumptes responsables, l'operaci continua oberta i no es descarten noves detencions.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana