Burriana: Borriana registra un increment d'impagaments per les dificultats econmiques de les famlies i l'Ajuntament segueix sense donar ajudes


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/5/195587_121311/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Burriana | General | 26-05-2020
Borriana registra un increment d'impagaments per les dificultats econmiques de les famlies i l'Ajuntament segueix sense donar ajudes

L'Ajuntament de Borriana ha registrat en 2019 un increment d'impagaments que s'ha tradut en el cobrament d'interessos i recrrecs de constrenyiment. Aix ho revela l'informe de liquidaci del passat exercici "que constata ja la crisi econmica que se cernia sobre la nostra ciutat i que amb la pandmia del *coronavirus s'ha vist letalment agreujada".

Juan Fuster, portaveu del PP a Borriana, va exposar en l'ltim ple les xifres. "Els cobraments amb recrrec de constrenyiment s'han incrementat un 21% mentre que els interessos de demora que s'apliquen per no pagar en els terminis establits s'han disparat fins a un 60%".

L'escenari "demostra que ja en 2019 hi havia una crisi a la qual el PSPV ha fet front amb una soluci absolutament lesiva: pujar un 5% l'Impost de Bns immobles (IBI) a tots els nostres vens". A les famlies aquesta acanada fiscal els suposar una volta ms de rosca "quan el tancament de 2019 reconeix una situaci econmica bona". "No entenem que la soluci donada siga pujar els impostos a la ciutadania en un moment en el qual l'arribada del *coronavirus ha afonat encara ms les economies domstiques. Hauria de ser al contrari".

Des del Partit Popular, "l'estratgia del PSPV ha sigut clara des d'un principi. Havien de finanar-se l'increment de 100.000 euros de nmines que van acordar al juliol de 2019 i si per a aix havien de sacsejar la ja de per si mateix crtica estabilitat econmica de les famlies, ho feien".

L'acord econmic entre tots dos partits s'ha tradut en un augment substancial de les seues nmines amb crrec a la butxaca dels vens de Borriana, els que enguany no sols hauran de fer front a les dificultats de la pandmia, sin que a ms hauran d'abonar un 5% ms d'IBI. "Toca pagar l'augment de sous perqu PSPV i Comproms continuen avanant, encara que per a aix Borriana es quede arrere".
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana