Burriana: El consultori mdic auxiliar del Grau de Buriana donar servei des del dilluns i acollir als del Port, per deficincies de seguritat


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/5/195626_121346/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Burriana | General | 31-05-2020
El consultori mdic auxiliar del Grau de Buriana donar servei des del dilluns i acollir als del Port, per deficincies de seguritat

El Departament de Salut de la Plana ha notificat que des de dilluns que ve, 1 de juny, estar operatiu el consultori auxiliar del Grau, situat al carrer Maestro Rodrigo, per a prestar assistncia sanitria a tota la poblaci de la zona martima de Borriana.

Segons ha indicat el Departament de Salut, provisionalment, els pacients que eren atesos en el consultori del Port seran adscrits al consultori auxiliar del Grau, les installacions del qual estan situades en el Centre Multifuncional, i l'horari ser de 8h a 15h de dilluns a divendres.

Opcionalment, la poblaci del consultori del Port podr sollicitar la seua adscripci a qualsevol dels centres de salut del municipi, grcies a les gestions realitzades des de la Tinena d'Alcaldia del Port, decisi que ha agrat el regidor del Port, Vicent Aparisi.

Totes les persones afectades per aquest canvi de centre, que substitueix al consultori de l'avinguda Mediterrani, han rebut en els seus domicilis la comunicaci pertinent, i per a comunicar-se amb el consultori auxiliar del Grau, les persones usuries hauran de trucar al telfon 964 399 280.

Quant al consultori del Port, Sanitat recorda que, de moment, no s possible la seua reobertura, a causa de les seues caracterstiques arquitectniques, que impossibiliten mantindre una distncia de seguretat entre les persones usuries, i tampoc disposar d'una consulta diferenciada per a pacients de patologies respiratries sospitosos de la Covid-19.

En aqueix sentit, insisteix que l'actual situaci de pandmia per coronavirus obliga a prendre mesures per a disminuir les probabilitats de transmissi en locals de pblica concurrncia, especialment en el cas dels centres sanitaris. Per a reduir el risc de contagi s essencial poder mantindre una distncia de dos metres entre els usuaris i disposar d'espais diferenciats per a atendre pacients amb patologia respiratria.

L'obertura de les installacions sanitries d'atenci primria en la zona de salut de Borriana respon a criteris organitzatius d'acord amb consideracions assistencials i el Departament de Salut ha comunicat que

l'activitat programada es mant suspesa i que l'atenci sanitria s preferent i prioritriament telefnica.

Per tant, el restabliment no comporta la lliure presncia de persones en els centres sanitaris, ja que continua activa l'alerta sanitria. D'aquesta forma, els usuaris hauran d'establir contacte telefnic previ amb el centre de salut o consultori i seguir les indicacions del personal assistencial.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana