Burriana: Safont presiona a Compromís per a que vote contra la seua promesa electoral i contra la Federació de Falles


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/6/195641_121362/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Burriana | General | 01-06-2020
Safont presiona a Compromís per a que vote contra la seua promesa electoral i contra la Federació de Falles

El PSOE pressiona a Compromís perquè se salte la seua promesa electoral
El PSPV-PSOE està pressionant a Compromís Borriana perquè es 'oblide' de la seua promesa electoral. Una promesa recollida en el seu programa i en la qual fa referència al fet que la Federació de *Falles assumisca l'organització dels actes fallers de la localitat.
El Partit Popular ha presentat una moció a debatre en el ple d'aquest dijous en la qual proposa que Junta Local Fallera cedisca la gestió dels actes a la Federació de Falles i, per tant, que cessament en les seues funcions efectives.

Una moció que fins i tot abans debatre ja ha alçat butllofes entre l'equip de govern. I és que el PSPV-PSOE no vol acceptar-ho de cap de les maneres. Torna a aflorar, doncs, la transparència de l'equip que dirigeix Maria Josep Safont. Una doble moral entre el que diu i el que està fent en esta legislatura. L'alcaldessa, en persona, vol frenar aquesta cessió de competències a un òrgan no polític a qualsevol preu i, de moment, ja ha aconseguit que Compromís haja organitzat una "reunió d'urgència".

I és que Compromís Borriana té l'opció de fer seguidisme del PSOE i 'guardar la seua cadira (sou)' o fer un 'Baldoví', ser coherent i votar a favor de la moció, és a dir, votar a favor del seu compromís electoral.

De cualsevol manera, la tempesta que ha provocat la moció ha fet que, una vegada més, l'alcaldessa asumeixca l'autoritat i siga ella mateixa la que gestione el tema, tant amb la Federació de Falles com amb Compromís.

La moció del PP planteja que la *Federació de *Falles compte amb el suport de la regidoria de Festes i Falles, però actue amb la independència deguda “per a administrar el pressupost que els permeta l'organització dels actes lligats a aquestes festes”.

La moció posa de manifest la funció “fonamental” que ha tingut des de la seua creació la Junta Local Fallera. “Ha sigut promotora de la recuperació d'elements històrics de les nostres festes, garant de la tradició i organisme de cohesió i promoció de les celebracions”, ha explicat Carlos Solá, regidor del PP.

No obstant això, l'aparició de la Federació de *Falles de Borriana, va aconseguir la unió de les diferents comissions falleres en un únic organisme que ha sigut veu de la festa i esperó per a la promoció i engrandiment de les tradicions *josefinas. “A base de treball han forjat una bona experiència que hem de posar en valor i entenem que ara cal fer un pas més perquè tots dos estaments estan preparats per a això”.

De fet, ha assenyalat *Solá, “la situació extraordinària provocada per la suspensió de les festes com a conseqüència de la pandèmia del *coronavirus facilita aquesta cessió de competències que ha de garantir un traspàs tranquil, dialogat i coordinat de la gestió de les nostres festes”. “La nostra aposta per aconseguir-ho, el nostre suport a les comissions i el nostre desig que en 2021 les Falles tornen a convertir a Borriana en epicentre festiu com sempre ho han fet”, ha assenyalat el regidor del Partit Popular.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana