Burriana: Nou mesos y mig


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/6/195673_121391/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Burriana | General | 04-06-2020
Nou mesos y mig

El Partit Popular ha aconseguit, encara sense que es debata la qesti, que PSOE i Comproms posen data a l'entrada de la Federaci de Falles en el si de Junta Local Fallera. Desprs d'un debat tan tibant com intens de quatre dies, finalment PSOE i Comproms han clavat el genoll i han posat data a l'entrada de la Federaci de Falles en JLF i aquesta vegada ja no de paraula -com va ocrrer abans de l'Exaltaci de novembre de 2019-, sin per escrit i, molt possiblement en acord plenari d'aquesta tard-nit.
Les paraules, doncs, aquesta vegada no se les emportar el vent -quedaran els escrits-. En 'escac' s'ha posat a l'Equip de Govern i, encara amb certes vaguetats que hauran de complir-se abans del 20 de mar de 2021 -data en qu acabar l'exercici 2021- haur d'existir i estar aprovat un nou marc normatiu que regir Junta Local Fallera i la inclusi de la Federaci de Falles.
Hi ha, doncs, nou mesos i mig per davant perqu tant els uns com els altres complisquen la seua paraula, la que han negociat de manera accelerada amb la Federaci de Falles.
La reivindicaci ve de fa ja molts anys i fins i tot Comproms ho portava en el programa electoral, per l'any que s'emporta de legislatura encara no havia mogut res. Tot es va desencadenar aquest dilluns, quan el Partit Popular va presentar una moci per a debatre en el ple d'aquest dijous (19.00 hores) en la qual sollicitava la cessi de les competncies de JLF a la Federaci de Falles.
Immediatament van comenar les reunions i les trucades telefniques -fins i tot de l'alcaldessa en persona-. El primer intent va ser frenar la moci i vist l'abast que anava prenent amb el transcurs dels dies, Comproms i PSOE han signat una esmena conjunta que no s ms que un acceptar la proposta del PP, per amb una fugida cap avant.
Una fugida que en menys de deu mesos es veur si s'ha fet realitat o no i llavors es veur el nou paper protagonista que aconsegueix l'actual presidenta de JLF, Llusa Monferrer.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana