Burriana: El ple aprova el cam de la cessi de competncies a la Federaci de Falles. El PSOE de Safont, perd


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/6/195679_121399/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Burriana | General | 05-06-2020
El ple aprova el cam de la cessi de competncies a la Federaci de Falles. El PSOE de Safont, perd

Va ser una jornada intensa. Com les precedents des que el dilluns el Partit Popular va presentar la moci en la qual demanava que se cedira l'organitzaci de les falles a la Federaci de *Falles.

Era alguna cosa que venia recollit en el programa electoral de Comproms, per que la formaci nacionalista no havia introdut en el programa d'Equip de Govern ni tampoc en aquest primer any de legislatura perqu manava el PSOE i no volia fer efectiva la cessi. Aix, la legislatura anava tranquilla per als dos edils de Comproms, amb menys responsabilitats que l'anterior legislatura, per, com la resta de regidors de l'equip de govern, amb ms sou. De fet, ni es van moure en el primer intent de la Federaci de Falles per obtindre major protagonisme als actes festius, all pel mes d'octubre.

Amb aquests cnons, va arribar la moci del PP i va desencadenar la tempesta. Nervis, reunions i discussions -a pesar que Comproms en ple diguera que hi havia una total unitat en l'Equip de govern-. I una prova d'aquesta situaci de 'muntanya russa' viscuda en l'Equip de Govern -PSOE -Comproms- s que a primera hora de la vesprada d'ahir el Gabinet de Comunicaci, que comanda Ramn Monferrer (PSOE), emetia un comunicat en el qual anunciava que aquestes dues formacions anaven a presentar una esmena a la totalitat a la moci del PP per a introduir vaguetats, allargar terminis... En definitiva, una eixida cap avant.

Per la veritat s que la 'unitat de l'equip de govern' que alludeix Granel no s tal. Afiliats del PSOE es preguntaven ahir a la vesprada com s'havia cedit a les pretensions de la Federaci si la decisi del partit era la de 'No s No'. I, a ms, faltava la guinda. Una reuni telemtica i prvia al ple amb diferents partits poltics, per SENSE el PSOE, i amb diversos membres de la Federaci de Falles, va acabar en un acord que ara ja s que posa els terminis ms tancats. Va ser l'acord -no l 'Acord per Borriana' de PSOE i Comproms- que finament es va aprovar per unanimitat al plenari.

Al final el PP i la Federaci i tamb Comproms van posar al PSOE en un carrer sense eixida. El PSOE, amb 10 regidors, va perdre la ma. I eixa eixida ja la van enfilar els membres de JLF a primera hora de la vesprada en posar el seu crrec a la disposici de Llusa Monferrer. I una eixida que ja cerca per a si mateixa la mateixa Monferrer. Una eixida que ser cap avant i cap amunt!
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana