Burriana: Estan estropellats


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/6/195692_121409/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Burriana | General | 09-06-2020
Estan estropellats

Estan portats mala sort (estropellats). No hi ha dubte que l'alcaldessa, Maria Josep Safont, i el seu Equip de Govern (PSOE-Comproms) no van comenar la legislatura amb bon peu. Malgrat les pujades de sou que van mantindre ocultes durant tota la campanya electoral i que van fer efectives res ms prendre possessi dels seus crrecs per a 4 anys, estan portats mala sort.
Encara no s'han deslliurat d'un problema, i ja entren en un altre.
La llista s llarga:
El CEMENTERI MUNICIPAL, segueix sense les obres de l'ampliaci acabades ms de 6 mesos desprs que s'acabaren els nnxols (per l'edil del *real s que cobra regularment de l'Ajuntament uns 1.300 euros). Al retard en l'adjudicaci de les obres cal afegir l'aband per part d'una empresa, la renncia de la segona, les inclemncies meteorolgiques i fins al COVID-19, que va impedir "portar una cmera de videovigilncia des de la Xina", va dir l'edil *Hilario Va usar.
VIA PBLICA (anterior regidor de Cementeri) tampoc va millor. Va arrancar ja amb problemes amb el personal del Magatzem Municipal que es va negar a realitzar hores extres. Va continuar amb Borriana Bruta. Una falta de neteja que tamb es va traslladar als embornals i va derivar en inundacions en el Port.
COMER va ms lent que una tortuga. En paraules de l'alcaldessa "estem estudiant". I ja van 3 mesos estudiant les mesures d'ajuda a les Pimes de la poblaci. Tant estudiar, quan s'aproven, seran mesures de Matrcula, per encara aix, hauran arribat ja tard per als comeros que ja han 'mort'. Com tard va arribar l'obertura de l'Ajuntament per a gestionar la Signatura Electrnica.
La gesti del COVID-19 i la desinfecci dels carrers no va crrer millor sort. Es va actuar tard. Va morir un gos i es va intoxicar greument un altre (va haver de ser traslladat a centre veterinari) i noms una setmana ms tard es va deixar actuar als agricultors voluntaris amb els seus fumigadors, per la conseqncia va ser una inspecci de Treball. Curiosament, Borriana, amb una 1 acci de voluntaris, 1 inspecci de treball. La resta de municipis, molts dels quals encara continuen realitzant labors de desinfecci regularment, 0 inspeccions de treball. Per no tractar el tema de *mascarilas, gels desinfectants, saltar-se la normativa de l'Estat d'Alarma, tardana reacci de protecci a funcionaris (molts van caure malalts), desafortunades visites a residncies...
FESTES: Molt al seu pesar, el PSOE s'ha vist obligat a cedir i va aprovar dijous passat la cessi de competncies a la *Federaci de *Falles. El PSOE va haver de votar a favor per a no perdre per 11 (PP, Vox, Ciutadans i Comproms) a 10 (PSOE).
TURISME ja porta dues ensopegades en poc temps. La falta de previsi va impedir obrir les platges el mateix dia que Borriana entrava en fase 2. Va caldre esperar sis dies i contractar contrarellotge a una empresa per a installar els pals que limiten els espais i marges de seguretat. I noms quatre dies desprs d'obrir-se al pblic, va i han de tancar al bany la platja de la Malva-rosa per contaminaci "per aiges residuals".
En concret, el Programa de Control de la Qualitat de les Aiges de Bany desenvolupat per la Generalitat Valenciana, ha identificat nivells elevats en els parmetres microbiolgics de control en les mostres preses el dia 5 de juny de 2020 en la zona Grau-Malva-rosa, a l'altura del carrer Andrea *Doria. Aquests nivells de residus superen els valors mxims admissibles dels parmetres indicadors de contaminaci d'origen residual.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana