Burriana: L'IES Llombai de Borriana implanta un nou cicle formatiu dFP dAtenci a persones en situaci de dependncia


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/6/195715_121429/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Burriana | General | 12-06-2020
L'IES Llombai de Borriana implanta un nou cicle formatiu dFP dAtenci a persones en situaci de dependncia

L'IES Llombai de Borriana ha implantat per al proper curs,2020-21, un nou Cicle de Formaci Professional de grau mitj dAtenci a persones en situaci de dependncia, en resposta a l'increment de la demanda d'aquest perfil professional. Actualment, sest sollicitant tant en l'mbit domiciliari i institucional, i la seua activitat se centra, principalment, en latenci, el servei i la cura directa de persones amb dependncies.
A ms, aquest cicle permetr aprofundir i actualitzar la preparaci de les persones en les noves tcniques, aptituds, competncies i ferramentes que demana el mercat laboral en el sector professional sociosanitari.
La competncia principal de les persones tcniques que finalitzen el cicle s la d'atendre les persones en situaci de dependncia, en l'mbit domiciliari i institucional, amb l'objectiu de mantindre i millorar la seua qualitat de vida, amb la realitzaci dactivitats assistencials, no sanitries, psicosocials i de suport a la gestió domstica, laplicaci de mesures i normes de prevenci i seguretat i la derivaci a altres serveis quan siga necessari.
Segons les ltimes dades del Ministeri de Sanitat, a Espanya hi ha 1,2 milions de persones dependents, de les quals, 381.508 es troben en llista d'espera per a poder ser ateses per un Tcnic en Atenci a Persones en Situaci de Dependncia.
El regidor d'Educaci, Joan Ramon Monferrer, ha felicitat l'IES Llombai per la implantaci daquest cicle perqu s evident que estudiar aquesta titulaci s una magnfica oportunitat per a trobar treball i, a ms, ajudar persones amb qualsevol tipus de dependncia, perqu estaran contnuament implicats en l'atenci, el servei i la cura directa de persones amb dependncies.
Entre les ocupacions que poden exercir les persones que realitzen els estudis d'aquest grau mitj figuren, a ms de cuidadora de persones en situaci de dependncia en diferents institucions i domicilis, la de cuidadora en centres d'atenci Psiquitrica i gerocultor o gerocultora.
Igualment treballs de governant i subgovernant de persones en situaci de dependncia en institucions, auxiliar responsable de planta de residncies de majors i persones amb discapacitat, auxiliar d'ajuda a domicili, assistent d'atenci domiciliria, treballador o treballadora familiar, auxiliar d'educaci especial, assistent personal i teleoperador o teleoperadora de teleassistncia.
Dates d'admissi en FP
Monferrer ha recordat a les persones interessades que la presentaci de sollicituds telemtiques d'admissi en Formaci Professional es far del 17 al 25 de juny. En el cas de lFP Bsica, les llistes provisionals es publicaran el 13 de juliol. Es podr reclamar del 13 al 15 de juliol. Les llistes definitives es faran pbliques el 27 de juliol i la matriculaci ser del 22 al 28 de juliol.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana