Burriana: La Plaa La Fira, primer punt pblic de recarga de vehicles elctrics


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/6/195753_121463/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2020/6/195753_121463/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Burriana | General | 15-06-2020
La Plaa La Fira, primer punt pblic de recarga de vehicles elctrics

Borriana ja disposa del primer punt de recrrega semirpida de titularitat municipal per a vehicles elctrics, que inicialment ser gratut per a la ciutadania, segons ha avanat el regidor d'Urbanisme i Sostenibilitat Mediambiental, Bruno Arnandis.

Aquesta iniciativa municipal, amb un cost de 14.525 euros, est subvencionada al 80 per cent, s a dir amb 11.620 euros, per la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comer i Treball, a travs de l'Institut Valenci de Competitivitat Empresarial (IVACE).

El punt de recrrega intelligent i interoperable est installat a la plaa de la Fira i ajudar, en opini d'Arnandis, a millorar l'economia local i fomentar el turisme, posant a Borriana en el mapa dels conductors de vehicles elctrics.

En aquest sentit, ha assenyalat, per tractar-se duna infraestructura installada en la via pblica, possibilita la utilitzaci per part de qualsevol ciutad o ciutadana lliurement. A ms, aquest primer punt de recrrega municipal semirpida de fins a 22 quilovats, permetr carregar un cotxe en dos hores (amb una hora es poden recrrer 50 km) i es podran carregar dos vehicles al mateix temps.

Quant a les caracterstiques de la installaci de recrrega, el regidor de Sostenibilitat Mediambiental ha concretat que disposa d'un sistema de pagament integrat fsic (TPV) o telemtic incorporat a la gesti d'usuaris, que es pot desbloquejar per qualsevol persona usuria de vehicle elctric, sense intervenci de terceres persones i sense necessitat d'estar donat d'alta prviament en cap servei, tot i que inicialment estar desactivat.

L'evoluci cap a una mobilitat sostenible, ha precisat, s un dels eixos prioritaris de l'equip de govern, i aix inclou el foment de la mobilitat elctrica, per la qual cosa l'Ajuntament facilita a les persones la recrrega de vehicles elctrics en via pblica amb l'objectiu de donar suport al transport ms net i eficient.

Per al responsable municipal de Sostenibilitat Mediambiental, l'aposta pel cotxe elctric significa apostar pel present, per la responsabilitat, per la mobilitat sostenible i pel comproms amb el medi ambient, aix mateix, ha assegurat que

l'aposta pel vehicle elctric i la mobilitat sostenible representa un desafiament extraordinari a tots els nivells que no podem ni volem eludir.

En el repte cap a la mobilitat sostenible, ha matisat, el govern local ha d'establir les bases perqu el territori done suport i cobertura a les necessitats que puga plantejar la mobilitat urbana amb criteris de sostenibilitat i, alhora, ha argumentat que la ciutadania ha de comprometre's amb les noves alternatives que la tecnologia ofereix al transport urb i al seu impacte en la salut de les persones i en el canvi climtic.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana