Burriana: Burriana encadena el cinqu mes d'increment de l'atur i el PP exigeix solucions a la parlisi


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/6/195758_121468/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Burriana | General | 16-06-2020
Burriana encadena el cinqu mes d'increment de l'atur i el PP exigeix solucions a la parlisi

L'atur a Burriana ha encadenat el cinqu mes de pujada des que el gener passat anaren 2.293 les famlies afectades per la desacceleraci econmica. La situaci, tal com reflecteixen les dades de l'atur, s'ha mantingut a l'ala en els cinc primers mesos de l'any fins a afectar 2.873 vens de la ciutat.

s un escenari crtic que a Borriana segueix sense rebre solucions, ha assenyalat Juan Fuster, portaveu del PP en el municipi. En cinc mesos sn quasi 600 els vens que han deixat de tindre una ocupaci i aquesta situaci es tradueix en un risc d'exclusi social que hem d'evitar coste el que coste.

Les dades del Servei Pblic d'Ocupaci Estatal (SEPE) no reflecteixen els Expedients de Regulaci Temporal d'Ocupaci (ERTO) que tamb han alterat directament milers d'economies familiars. Mximament quan molts d'ells encara no han cobrat ni un euro de l'anunciat.

I en aquesta situaci crtica que mereix tota l'atenci dels qui governen, el PSPV segueix sense activar una sola ajuda als comeros. Els autnoms sn una pea fonamental de l'engranatge econmic de Borriana. Des de fa tres mesos estan esperant un paquet d'ajudes que des del PP reclamem als pocs dies del decret d'estat d'alarma.

Els tres milions d'euros que el PP va sollicitar queden lluny de la partida de 400.000 euros que finalment el PSPV va acceptar. No obstant aix, el greu no s ja que noms hagen reservat una almoina per a un sector que s un potent motor econmic. El realment dur s que desprs d'un mes el PSPV segueix sense aprovar les bases perqu els comeros puguen accedir a les ajudes. s a dir, en la prctica el comer segueix hui sense un sol bal d'oxigen per part d'un PSPV que al juliol de 2019 va ser diligent i gil a l'hora de pactar amb

Comproms una pujada de 100.000 euros en les seues nmines. s qesti de prioritats, ha lamentat Fuster.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana