Burriana: L'Ajuntament de Borriana presenta la programaci de l'Orgull LGTBI del 15 al 26 de juny


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/6/195778_121487/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Burriana | General | 17-06-2020
L'Ajuntament de Borriana presenta la programaci de l'Orgull LGTBI del 15 al 26 de juny

La regidora d'Igualtat de l'Ajuntament de Borriana, Maria Romero, juntament amb el regidor de Cultura, Vicent Granel, el tcnic de Cultura, Rafa Maran, l'agent d'Igualtat, Lourdes Burdeus, i la tcnica d'Igualtat, Betlem Pascual, han presentat la programaci Celebrant la diversitat pel Dia Internacional de l'Orgull LGTBI 2020, sota el lema l'amor, s amor.

La programaci que tindr lloc del dilluns 15 de juny fins al diumenge 28 de juny, comena dem dimecres amb l'emissi i posterior tertlia del documental de RTVE Violeta: la revoluci lesbiana. La cita tindr lloc a les 19.30h al Jard Arqueolgic de la Merc a Borriana.

El mateix escenari i a la mateixa hora acollir el dijous 18 de juny la presentaci del llibre: Els Invisibles. Educaci afectivosexual de les cincies socials a crrec de lautora, Laia Pitarch Centelles, en coordinaci amb la Fundaci Isonomia com a activitat emmarcada dins el conveni que l'Ajuntament t subscrit amb l'entitat. Amb aquestes dos activitats principalment es busca donar protagonisme a les dones dins el collectiu LGTBI, i secundar l'any temtic Dones LTB: Sororidad i feminisme que marca la Federaci Estatal d'Associacions LGTBI.

A ms, la celebraci continuar amb la intervenci artstica d'una srie de vinils amb el lema Amor s Amor que estar visible tot el mes de juny a la faana de el Centre Municipal de Cultura la Merc i que en paraules de la regidora d'Igualtat, Maria Romero, recull l'essncia del que realment important, la vivncia des del respecte de l'amor lliure.

El mateix edifici rebr novament l'exposici Celebrant la Diversitat que l'any passat van preparar ja des del servei Pineo, de Creu Roja Joventut conjuntament amb l'Assemblea Local de Borriana. Com a part de la posada en escena de l'avan en drets socials, s'han preparat dos presentacions, una per a la ciutadania i una altra per a professionals, de l'Oficina Orienta de la GVA que tindran lloc el dijous 25 de vesprada i el 26 de mat tamb al Jard Arqueolgic per part dels professionals del servei. Cal destacar que aquestes oficines canalitzen l'atenci al collectiu LGTBI i l'assessorament en tots els drets que els reconeix la Llei 23/2018 d'Igualtat de les persones LGTB.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana