Burriana: Poltics o administradors de voluntats alienes?


 
La Plana al Dia | Burriana | General | 24-06-2020
 

Gabriel Ferrndiz Gracia - Periodista.- Quan una persona aspira a formar part d'un partit poltic i presentar-se a unes eleccions s normal pensar que vol defensar unes idees habitualment expressades a un programa de govern de pblic coneixement- i que, en cas de tindre responsabilitats de govern, buscar les frmules legals per tal de dur-les endavant.

A Borriana de programes i poltics no ens han faltat mai. Hi ha de tots els colors i un bon arc ideolgic perqu cap votant puga sentir-se orfe. El problema s que, des de fa ja molts anys (de fet d'en que jo tinc certa conscincia poltica i maduresa), no recorde que els poltics que han governat Borriana siguen del partit que siguen- hagen destacat per ser grans lders i impulsor de projectes. En el millor dels casos assumeixen sempre una postura de submissi a poders externs (Diputaci provincial en temps del condemnat per delictes fiscals, Carlos Fabra, o a la Generalitat i les ordres de Ximo Puig en el cas del govern actual) i deixen fer i desfer dins el terme i del seu mbit d'actuaci sense ser protagonistes de les grans decisions que sn preses per altres organismes o, pitjor encara, per poders econmics i grans empreses que s'han fet segons ho veig jo- els amos absoluts de la poltica local.

Quan tots nosaltres, els vens i venes de Borriana, anem a votar a les eleccions locals vull pensar que volem gent amb idees i amb capacitat per dur-les endavant. Per, sembla que passades les eleccions ens trobem sempre amb governs passius, poc donats a innovar o fer canvis en l'estructura social, cultural o econmica de Borriana i tractar de convertir la nostra ciutat en un model sostenible pel segle XXI.

Algunes propostes sobre turisme per comenar
No m'agrada fer crtica sense donar cap alternativa o posar sobre la taula qestions que pense que poden aportar valor afegit a la vida dels borrianencs i borrianenques i que, confie, que puguen ser estudiades i debatudes. Per aix em referir en este primer article d'opini que tinc el plaer d'escriure per a La Plana al Dia al turisme, un d'eixos aspectes del qual es parla sempre en campanya poltica i en les tertlies de caf del poble per que continua sent el gran oblidat pels governs locals que, de forma indefectible, posposen al calaix de l'oblit sense prendre cap mesura per mnima i barata que resulte (els mateixos pressupostos destinats a esta partida deixen sempre clar que no s prioritria).

Turisme sn els campistes que tenem al poble abans que es desmantellara el cmping municipal de l'Arenal i turisme serien si tornarem a tindre'n un nou cmping municipal o, si no pot ser, es facilitara la installaci al poble d'alguna empresa del sector.

Turistes sn els propietaris d'autocaravana que passen de llarg de Borriana perqu ac no troben cap installaci en condicions i, amb ells, se'n van els ingressos que generen a restaurants, tendes, etc.
Turistes sn tamb els cicloturistes que haurien de travessar el nostre terme i trobar ac espais de descans, equipament i restauraci mitjanant la ruta transeuropea Eurovelo 8 per que hui en dia sn pura ficci perqu ning s'ha preocupat de desenvolupar res al respecte o reivindicar el nostre poble davant la Generalitat i el govern central en esta matria.

Turistes sn els vens i venes d'altres pobles o visitants a Valncia o Castell que estarien segurament encantats de fer un tour pels tallers d'artesania fallera que tenim al poble (els ms prestigiosos del mn, no ho oblidem) per que no tenen cap incentiu o programa de visites perqu el dia de hui noms hi ha un gran acte turstic musical al qual rendeixen culte els poltics de l'ajuntament i al qual sacrifiquen la platja durant bona part de l'estiu i miler i milers d'euros en subvencions i mitjans humans de l'Ajuntament tot i que els propietaris d'este esdeveniment musical declaren beneficis ms que suficients per a pagar-se totes eixes despeses derivades de l'esdeveniment.

Com comentava al principi de l'article observem que al final de la jugada el govern local, com van fer els anteriors consistoris, noms "t ullets" per a un assumpte en matria turstica i quasi no destina fons ni diners a potenciar altres possibilitats de desenvolupament a llarg termini, cosa que no passa amb un festival que hui s una realitat per que dem pot anar-s'en de la nit al dia perqu trobe millor espai en altre lloc o perqu no obtinga els beneficis esperats deixant a Borriana una altra vegada en la mateixa posici que tenia dins l'mbit turstic l'any 2010, quan va desembarcar ac eixe festival.

Ni el festival el van pensar ni proposar els poltics del poble ni tampoc han pensat o proposat res per a quan deixe d'existir (que passar algun dia com b podem veure amb la vena Benicssim). Tornarem a 2010 i tindrem un vell hotel a la vora de la mar i poca cosa ms... No, mentida. Tamb tindrem un nou govern i possiblement mirant-se el melic i dient "que meravella tenim ac, no?".
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana