Burriana: Borriana continua les reivindicacions de l'LGTBI


 
La Plana al Dia | Burriana | General | 26-06-2020
 

La programaci "Celebrant la Diversitat", que va comenar la setmana passada, ha arribat al seu equador i contnua amb ms fora cap al dia de la celebraci del Dia de l'Orgull LGTBI, el proper 28 de juny.

La setmana passada, el centre de Cultura la Merc de Borriana va obrir les portes amb l'exposici de deu panells informatius preparats per Pineo, de la Creu Roja Joventut. Tamb va tindre lloc la projecci, i posterior tertlia, del reportatge "Violeta: la revoluci lesbiana", aix com la presentaci del llibre de Laia Pitarch Les Invisibles: una aproximaci des de les cincies socials.

En els tres actes, celebrats seguint totes les mesures de seguretat al Centre de Cultura de Borriana, ha estat protagonista la reivindicaci dels drets LGTBI que ha fet passos de gegant en aquests ltims anys.

El pblic assistent, tant a la projecci i a la tertlia com a la presentaci del llibre, va coincidir a afirmar la necessitat de fer front al lema de la campanya proposada per la Regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament de Borriana "Amor s amor", per a fer front als debats que giren a lentorn de la comunitat LGTBI.

Maria Romero, regidora d'Igualtat ha afegit: "Aix, s'ha reivindicat que la defensa dels drets LGTBI+ pretn, des del respecte, que totes les persones puguen accedir a la plena ciutadania sense excloure ning. Tamb s'ha evidenciat que encara queda molt de cam per recrrer a diferents nivells. Per aquest motiu, continuem reclamant la necessitat d'una llei estatal que protegisca aquest dret per a la plena ciutadania. En definitiva, un cam per recrrer, tot i que la Llei Valenciana siga la ms avanada de tot l'Estat, i encara que no siguen coneguts per la ciutadania tots els drets que aquesta llei reconeix".

Aquesta vesprada tindr lloc, a les 19h al jard de Centre de Cultura la Merc, la presentaci de l'Oficina Orienta, una oficina pblica que tindr la seu a les tres capitals de la Comunitat Valenciana, i que estar integrada per professionals de Treball Social, Psicologia, Advocacia i Intervenci Social per poder atendre de manera transversal els temes LGTBI +.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana