Burriana: 94 persones es contracten per a l'Atur Agrari


 
La Plana al Dia | Burriana | General | 01-07-2020
 

155 persones han sigut contractades enguany a Borriana a travs de set programes d'ocupaci posats en marxa amb subvencions econmiques d'altres organismes i amb aportaci prpia, per a fomentar l'ocupaci i el desenvolupament local mitjanant la inserci en el mercat laboral.
Sn programes en els quals l'ajuntament ha hagut d'aportar a penes el 20%.
Aquestes ajudes possibiliten la contractaci de personal tcnic, aix com personal docent, joves qualificats per a millorar la seua experincia professional o persones desocupades sense qualificaci per a poder millorar la seua ocupabilitat mentre reben un salari, i altres despeses necessries per al desenvolupament de projectes.
Fins a sis programes d'ocupaci s'han dut a terme. Concretament, mitjanant els programes d'ocupaci de la Generalitat Valenciana *EMCUJU i *EMPUJU en el marc del Fons Social Europeu del Sistema Nacional de Garantia Juvenil, el de EMCORP, el taller d'ocupaci Riu Anna 2 de la Generalitat, el Pla d'Ocupaci 2020 de la Diputaci Provincial, a travs del conveni amb el Servei Pblic d'Ocupaci Estatal (SEPE) i, finalment, amb programes exclusius municipals.
Atur Agrari
D'aquestes 155 persones, dues terceres parts seran contractades aquest estiu en el conegut com a Atur Agrari. Sn 94 persones que realitzaran les labors de neteja, adequaci o millora de diferents punts del terme municipal, unes labors que es prolongaran fins a mitjan setembre.
Els contractes, ha indicat, van destinats a persones desocupades que desenvolupen el seu treball durant l'any en labors exclusivament agrcoles, amb la finalitat de disminuir l'atur que es produeix en el sector agrcola durant aquesta part de l'any amb motiu de la fi de la campanya de la taronja.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana