Burriana: L'Ajuntament inicia l'expedient de contractaci de les obres de reforma de l'antic ambulatori de Borriana


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/7/195918_121591/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Burriana | General | 03-07-2020
L'Ajuntament inicia l'expedient de contractaci de les obres de reforma de l'antic ambulatori de Borriana

L'Ajuntament ha iniciat l'expedient de contractaci de les obres de reforma de l'edifici de l'antic ambulatori del carrer Valncia, per a la relocalitzaci i concentraci dels Serveis Socials municipals i de l'Oficina d'Atenci i Informaci de la Seguretat Social (CAISS), amb un pressupost base de licitaci d'1.666.128,83 euros.
Es tracta d'una actuaci cofinanada al 50 per cent pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) en el marc de l'Estratgia de Desenvolupament Urb Sostenible i Integrat (Edusi) del Programa Operatiu de Creixement Sostenible 2014-2020.
La Junta de Govern Local ha aprovat el projecte bsic i d'execuci de les obres de reforma, redactat per AQUIDOS ARQUITECTES TECNICS I GESTIO SLP, per al qual l'Ajuntament ha comenat les gestions de sollicitud tant de la retenci de crdit per l'import del pressupost base de licitaci, com de l'informe tcnic i la memria justificativa pertinents als serveis tcnics municipals.
L'Ajuntament va aconseguir a finals de lany passat la cessi per part de Ministeri de l'immoble de l'antic ambulatori per als prxims 30 anys, desprs de reiterades peticions i gestions des de l'any 2012. La cessi de l'edifici per als prxims 30 anys era una qesti fonamental per a rebre els diners dels fons Feder.
L'edifici albergava, fins a 2003, el centre de salut de la localitat que va quedar en dess desprs de la inauguraci del nou Centre de Salut.
La reforma de l'edifici representa la recollocaci i concentraci dels Serveis socials municipals en l'antic ambulatori, un edifici situat dins del nucli urb, de propietat estatal, en dess i un estat de preocupant aband durant ms de 15 anys, i significa a ms, segons el parer de l'alcaldessa, poder escometre una important millora i modernitzaci que pose en valor i dinamitze l'entorn on se situa
Igualment, amb lexecuci daquestes obres s'acabar amb la provisionalitat de les deficients dependncies dels Serveis Socials actuals per a situar-los en aquest edifici restaurat i modern, que concentrar altres serveis d'atenci al pblic.
Al mateix temps, ha indicat Safont, complir amb l'objectiu de millorar les installacions de l'antic edifici i reavivar la zona urbanstica en qu se situa, amb la finalitat de millorar dia a dia i incidir positivament en la gesti de les necessitats socials de la ciutat de Borriana.
Les obres de condicionament de l'edifici seran cofinanades dins de l'Estratgia de Desenvolupament Urb Sostenible i Integrat (Edusi), finanada al 50% amb fons europeus FEDER, un instrument financer que ajuda a millorar el desenvolupament econmic de les regions que formen part de la Uni Europea.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana