Burriana: Quasi la meitat dels fallers ha passat el Coronavirus


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/7/195958_121629/1_M1.jpg
Publicitat
La Plana al Dia | Burriana | General | 09-07-2020
Quasi la meitat dels fallers ha passat el Coronavirus

Quasi la meitat dels fallers de Borriana ha passat en algun moment el COVID-19. Sn les dades que es desprenen de l'estudi que ha realitzat Salut Pblica als comissionats de la localitat.

L'estudi anava dirigit a una mostra de 1.500 fallers censats de totes les comsiones falleres. No obstant aix, al voltant d'un 20% dels fallers no va acudir a realitzar-se la prova del Coronavirus. Alguns perqu no van voler o no van poder i uns altres perqu ja li l'havien feta.

D'aqueixes aproximadament 1.200 proves que s que es van realitzar, poc menys del 50% han donat com a resultat que havien generat anticossos.

Hi ha fallers que han passat el COVID-19 en totes les comissions falleres i fins i tot hi ha casos en els quals tots els membres d'una famlia han donat positiu en anticossos.

Ja s'est avisant individualment dels resultats a cadascuna de les persones que s'han sotms voluntriament a aquest estudi realitzat per *Salut Pblica.

Amb estes dades queden clares diverses coses. Entre elles, que l'inici de les festes de les Falles 2020 van ser un element que va facilitar la propagaci de la pandmia a la ciutat de Borriana.

Tamb, que Borriana va ser el principal focus de la provncia i ja no sols pels casos de positiu que van requerir atenci mdica, sin tamb que va haver-hi molts asimptomtics.

Unes xifres d'afectats de quasi el 50% entre la poblaci fallera, s a dir,la que va acudir a actes com els del Sopar de pa i porta, entrega premis Sainet o Pleitesia.

Va ser, per tant, un encert el suspendre les festes de les falles 2020 per part de les autoritats competents.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana