Burriana: La Fundacin Limne arranca una campaa para la conservacin de las tortugas autctonas del Clot de la Mare de Du


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/7/196021_121680/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2020/7/196021_121680/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2020/7/196021_121680/3_M1.jpg
La Plana al Dia | Burriana | Agricultura y Medio Ambiente | 26-07-2020
La Fundacin Limne  arranca una campaa para la conservacin de las tortugas autctonas del Clot de la Mare de Du

La Fundaci Limne posa en marxa una campanya de conscienciaci ciutadana per a l'estudi i la conservaci de les tortugues autctones que habiten el Paratge Natural Municipal del Clot de la Mare de Du, concretament la tortuga d'estany (Emys orbicularis) i la tortuga de rierol (Mauremys leprosa).
Ambds espcies estan protegides i tenen presncia en el municipi malgrat que les seues poblacions es veuen afectades per l'abandonament incontrolat de tortugues americanes o asitiques, que es popularitzen per la seua reduda grandria, el baix preu i la poca atenci que requereixen.
Des de l'rea de Sostenibilitat Ambiental de l'Ajuntament de Borriana, el regidor Bruno Arnandis ha assenyalat la importncia que la gent spia que est prohibit alliberar animals extics en espais naturals. Si alguna persona vol desfer-se de la seua tortuga extica, ha de telefonar al 112 perqu li indiquen el que ha de fer o que la posen en contacte amb l'agent mediambiental de la zona.
Arnandis ha indicat que en sn pocs els compradors que saben que aquestes espcies de tortugues creixen fins als 30 centmetres i que augmentaran les seues necessitats alimentries i d'espai, i tamb la seua agressivitat. Tot aix, unit a la seua llarga longevitat, origina que en les ltimes dcades s'haja observat un continu i massiu abandonament d'aquestes tortugues en els nostres rius i aiguamolls, la qual cosa s'ha convertit en una greu amenaa per al medi ambient peninsular.
Retiraran les invasores
Durant la campanya, que s'allargar fins a la tardor, es realitzar una investigaci impulsada entre l'Ajuntament de Borriana, la Fundaci Limne i la Fundaci Bancaixa - Bankia, amb un cens, a travs de paranys, de les espcies autctones per a vore el seu estat de conservaci i estimar-ne la densitat. Les invasores que es capturen, per una altra banda, es lliuraran al Centre de Recuperaci de Fauna de la Conselleria.
Estudis anteriors de la Fundaci Limne, entitat que du a terme la campanya, mostren, segons els seus tcnics, que lacci de descastar invasores, juntament amb la realitzaci d'activitats d'educaci ambiental enfocades al pblic escolar, han generat una major conscienciaci ciutadana i un menor nombre d'invasores en el Paratge, la qual cosa redunda en benefici de les espcies autctones, que semblen estar recuperant-se les ltimes anualitats.
Aquesta campanya forma part d'un projecte ms ampli que du a terme la Fundaci Limne en altres espais naturals de la Comunitat Valenciana, grcies a una ajuda concedida en la Primera Convocatria Mediambiental Fundaci Bancaixa - Bankia.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana