Burriana: Borriana copiar La Vall i impedir amb un Decret les festes en els casals en Misericrdia


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/8/196075_121731/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Burriana | General | 12-08-2020
Borriana copiar La Vall i impedir amb un Decret les festes en els casals en Misericrdia

L'Ajuntament de Borriana seguir els passos del consistori de La Vall d'Uix i impedir amb un decret la celebraci de festes en casals per als dies de la festivitat de la Misericrdia, a principis de setembre.
La Vall d'Uix ho ha dut a terme amb xit a principis d'agost, en les dates en les quals tradicionalment se celebra Els Penyes en Festes.

Ara Borriana pretn seguir els mateixos passos segons l'acord aconseguit durant la Junta de Seguretat celebrada recentment en el sal de plens del consistori burrianenc.

Per aix, es redactar un decret d'alcaldia que recollir, entre altres qestions, tant la suspensi de les Festes de Misericrdia com la prohibici d'ocupar espais en la via pblica i de celebracions festives de penyes en els casals, durant les dates en les quals en les quals hauria de celebrar-se la Misericrdia, a fi de garantir el compliment de les mesures adoptades per l'autoritat sanitria per a previndre els danys ocasionats per la Covid-19.

L'alcaldessa, Maria Josep Safont, ha assegurat que la Policia Local durant aqueix perode realitzar especial recalcament en les tasques d'inspecci i control en el seguiment de la seguretat en espais pblics i reunions privades i vetlar pel compliment de les mesures contemplades en el decret d'alcaldia i en el Decret llei 11/2020, de 24 de juliol, del Consell, de rgim sancionador especfic contra els incompliments de les disposicions reguladores dels mesures de prevenci davant la Covid-19.

Es tracta d'un dispositiu de seguretat local coordinat per a detectar activitats *incvicas i comportaments prohibits i sancionats per les ordenances municipals i autonmiques, per a assegurar el ple compliment de les mesures de prevenci i contenci.

En aqueix sentit, el decret municipal recordar les sancions establides en la norma autonmica que contempla sancions econmiques per l'incompliment fins i tot en l'espai privat. Concretament, per a les infraccions lleus ser d'entre 60 i 600 euros, per a les greus de 601 a 30.000 euros i les molt greus de 30.001 a 60.000 euros.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana