Burriana: Golf Sant Gregori, un PAI judicialitzat


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/8/196084_121738/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Burriana | General | 12-08-2020
Golf Sant Gregori, un PAI judicialitzat

El PAI Golf Sant Gregori sembla estar portat mala sort. Es va presentar a l'Ajuntament de Borriana fa ja dues dcades i ara est judicialitzat. Ja hi ha presentades dues denncies en Fiscalia -la primera d'elles, de finals del mes de juliol- i es preveuen que es presenten ms a partir del mes de setembre.
Els motius, suposades irregularitats, prevaricacions... Una funcionria que s'ha apartat voluntriament de la tramitaci del PAI desprs des recusada per la prpia urbanitzadora... Propietaris a favor i en contra del projecte urbanstic i divisi poltica -aquesta setmana EUPV-Borriana el titllava de la 'major estafa'-
Al llarg d'aquests vint anys, una poca d'especulaci i dilatada tramitaci administrativa, una greu crisi econmica, concurs voluntari de creditors, retirada de la condici d'agent urbanitzador, eixida del concurs, restituci de la condici d'agent urbanitzador, processos judicials -diferents dels actuals-, acord transaccional i una infinitat d'informes i contrainformes per a cada decisi sobre el PAI.
I, protagonista de tot aquest garbull majscul, 2.5 milions de metres quadrats que ara sn, en la seua majoria, horts abandonats, munts d'enderrocs de velles alqueries de camp i cases *okupadas.
Ja fa anys que algunes veus advertien que l'Ajuntament de Borriana havia entrat en una dinmica que li anava a portar a processos judicials d'una banda o una altra i ja ha comenat el ball.
L'alcaldessa ja ha signat l'acceptaci perqu la urbanitzadora passe a cobrament uns 9 milions d'euros i aquest ha sigut el tret d'eixida per a les primeres reaccions tant de la recusaci de la funcionria com de les dues primeres denncies en fiscalia. Es complien aix unes amenaces que eren de paraula des de finals del passat any, per que s'han dilatat fins que la signatura de l'alcaldessa ha sigut efectiva.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana