Burriana: Un acte del CID estrenar l'entorn de Sant Blai aquest dissabte


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/9/196269_121912/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Burriana | General | 15-09-2020
Un acte del CID estrenar l'entorn de Sant Blai aquest dissabte

Un acte organitzat per l'Associaci Cidiana estrenar aquest dissabte l'entorn de Sant Blai. Ser amb motiu de la IV edici de les Jornades Medievals de la Reconquesta a Borriana, "si la situaci epidemiolgica ho permet".
A l'entorn de *Sant Blai tindr lloc, a partir de les 12.00 hores, solemne acte de Nomenament de Dames i Cavallers de l'Encrrec Templer de la Plana, en l'antic emplaament de l'Hospital Sant Blai.

El protocol de seguretat i higiene ser d'un aforament de 50 persones (10 de pblic *pre registrat), distncia de seguretat 15 metres, presa de temperatura infraroja i gel hidroalcohlic, i mscara obligatria.

Havent dinat, a les 17.15 hores, es realitzar l'acte solemne del Nomenament de Dames i Cavallers del Cid i Donya Jimena a Castell, a l'auditori del Centre Municipal de Cultura La Merc de Borriana, amb un sever protocol COVID-19 consistent en un pre registre d'assistents, presa de temperatura infraroja, gel hidroalcohlic de mans, i seients pre assignats per zona, fila i seient. La mscara ser obligatria. L'aforament s de 50 per cent, sent de 150 persones en la graderia (50 persones de pblic *pre registrades). S'anir informant en xarxes socials.
L'acte comprendr el lliurament de l'II guard BABIECA, a la persona de l'escriptor Bernardo Malle (absent a ltima hora en l'acte), a ms de l'Agermanament per part de la Germanor de Dames i Cavallers del Cid i Donya Jimena a Castell amb els Cavallers Hospitalaris de Sant Mateu i amb l'empresa de recreaci medieval Culthisme. Finalitzar l'acte amb unes canons medievals per part del Bombos i Tambors Templers, i la cantant Mar Romero Salas.

Les associacions participants sn: l'Encrrec Templer de la Plana, els Cavallers del Sant Greal de l'Alcalatn (de l'Alcora-Figueroles), l'Associaci de Tambors i Bombos Templers de Castell, la Comparsa Templers d'Ibi (Alacant), el Grup d'Escenificaci i Dansa Medieval Chorus Simul, l'agrupaci de danses medievals Octava Milla Medieval i Renaixentista de Utebo (Saragossa); i, l'amfitriona, la Germanor de les Dames i Cavallers del Cid i Donya Jimena a Castell (amb seu a Borriana).
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana