Burriana: Les festes alternatives de l'Ajuntament ja han suposat una despesa de 95.000 euros


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/9/196321_121954/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Burriana | General | 23-09-2020
Les festes alternatives de l'Ajuntament ja han suposat una despesa de 95.000 euros

Les festes alternatives que s'ha inventat l'equip de govern de l'Ajuntament de Borriana per a substituir a les anullades festes patronals en honor a la *Mare de *Du de la Misericrdia, ja han suposat un desemborsament de 95.000 euros per a les arques municipals.

Aqueix muntant econmic s el doble del que l'Ajuntament ha destinat a ajudar als comeros locals (48.000 euros) i ja s dues terceres parts del que habitualment gasta l'Ajuntament en les festes de la Misericrdia, per sense organitzar la Festes de les Paelles, adquisici de bous, la Batalla de Flores...

L'Ajuntament ha amagat les despeses d'aquestes festes alternatives i els va desgranant a poc a poc, motiu pel qual aquests 95.000 euros van cam de continuar creixent.

El PP ha criticat aquest "dispendi econmic" que est finanant amb diners pblics "les festes alternatives que PSOE i Comproms han organitzat en plena pandmia". Actuacions teatrals i concerts multitudinaris, que van obrir amb *Dorian i que dem reben a *Amaral, per a completar-se amb altres dos concerts en els prxims dies.

El paquet de la programaci festiva li costar a la poblaci ms de 95.000 euros, 65.000 euros en concerts i 30.000 en esdeveniments teatrals. Un import que pagaran els vens de la seua butxaca que enguany tamb hauran de fer front a una pujada d'impostos que PSOE i Comproms van pactar l'any passat per a poder garantir-se un increment de nmines de 100.000 euros.

Carlos *Sol, regidor del PP a l'Ajuntament de Borriana, ha qestionat que en plena pandmia amb recomanacions per a evitar reunions de ms de 10 persones, a Borriana el PSOE i Comproms hagen decidit organitzar esdeveniments per a fins a 800 persones. Uns concerts que no ens eixiran gratis. En el sanitari, les autoritats sanitries limiten aquest tipus de concentracions. En l'econmic, el PSOE i Comproms ens pugen l'IBI i la taxa de fems, ens neguen mscares, test, ajudes als autnoms i rebaixes fiscals... No obstant aix, hi ha diners per a pagar festes.

Des del Partit Popular a Borriana, apellem a la responsabilitat dels qui hui governen la nostra ciutat i exigim vetlar per la protecci de la salut i les oportunitats dels nostres vens. Ens trobem en un escenari molt complicat, amb una crisi econmica que ja es va deixar notar en 2019 i que aquest 2020 s'ha aguditzat de manera extrema com a conseqncia de la pandmia. Ning entn que PSOE i Comproms es pujaren el sou 100.000 euros, que ens hagen pujat imposats com l'IBI i la taxa de fems, i que ara, en l'avantsala d'una segona onada del *Covid-19, programen concerts multitudinaris en una ciutat que encara hui plora a desenes de vens vctimes d'aquesta pandmia.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana