Burriana: El Museu de la Taronja compleix 25 anys, tancat i sense commemoracions


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/9/196334_121966/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2020/9/196334_121966/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2020/9/196334_121966/3_M1.jpg
La Plana al Dia | Burriana | General | 28-09-2020
El Museu de la Taronja compleix 25 anys, tancat i sense commemoracions

El Museu de la Taronja, situat al Carrer Major, de Borriana, únic en la Comunitat Valenciana i dedicat exclusivament a la denominada fruita daurada, ha complit aquest 2020 25 anys des que obrira les portes, el 3 de febrero de 1995.

Un quart de segle d'alegries i penúries. Moments d'esplendor i uns altres de decaïment. A similitud del que ve passant amb el cultiu de la taronja, el Museu de la Taronja travessa els seus moments més difícils.

Huit anys s'han complit aquest mes de setembre, amb les portes tancades, acumulant-se pols i sense que ningú puga contemplar una col·lecció únicaamb mmés de 6.000 peces. Fins i tot la seua página web està obsoleta i amb els escuts de l'Ajuntaent de Borriana i la Diputació de Castelló pixelats.

L'Ajuntament de Borriana ha preferit no celebrar el 25 aniversari de l'obertura d'aquest Museu. Ha obviat aquesta efemèride pel fet que la instal·lació estava tancada.

No obstant això, en campanya electoral, alguns dels hui regidors de l'equip de govern sí que van acudir a celebrar el Dia del *Museu i encendre ciris a la porta.

D'això fa ja sis anys, els mateixos que estan en el govern municipal sense que hagen obert el Museu de la Taronja ni un sol dia. Només promeses que obrirà prompte.

Però el que ha obert en aquests sis anys han sigut el Museu Faller (impulsat per la Federació de Falles) i prompte obrirà el Museu Taurí de la Comunitat Valenciana (impulsat per institucions de fora de la província i empresaris locals).

Mentrestant, l'Ajuntament gasta 95.000 euros en Festes Alternatives, uns diners amb el qual ja quasi s'hauria saldat el deute del Museu de la Taronja i estaria en disposició d'obrir les portes.

4 dels actuals regidors de l'Ajuntament de Borriana s'han manifestat a les portes del Museu de la Taronja. Però el Museu segueix tancat i això que els regidors que es van manifestar, hui son tinents d'alcalde (3) o ténen dedicació parcial (1).
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana