Burriana: Borriana, sense anlisi de COVID en aiges residuals perqu l'alcaldessa no va renovar el contracte


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/1/197039_122575/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Burriana | General | 10-01-2021
Borriana, sense anlisi de COVID en aiges residuals perqu l'alcaldessa no va renovar el contracte

Borriana est immersa en la tercera ona de contagis de COVID-19 i l'afronta desproveda d'anlisi de rastre de COVID-19 en les aiges residuals. Ja va passar en la segona onada i segueix aix. El motiu, que va caducar el primer contracte i l'alcaldia no ha tingut a b renovar-ho. No ho va fer a l'octubre i hui dia continua pensant si ho renova o no.

Mentrestant, el virus no dona treva. El Coronavirus continua infectant a vens i fins i tot est darrere de la mort de diverses persones de la localitat. Per Borriana no disposa d'unes anlisis que anticipen el repunt.

Altres municipis s han advertit a la poblaci de missatges del tipus "ens han arribat dades de les ltimes anlisis de rastre de *COVID i no sn bons. Extremen les precaucions", que han enviat als seus vens en plenes festes de Nadal.

L'Ajuntament ha gastat ms de 200.000 euros en qestions suprflues o prescindibles noms el mes de desembre i, no obstant aix, l'alcaldia ha volgut 'estalviar' en salut.

L'edil popular Consuelo Suay va descobrir en l'ltim ple aquesta inacci de l'alcaldia respecte al contracte d'anlisi d'aiges residuals per a detectar COVID-19, alguna cosa al que Safont, davant les evidncies i proves que li mostrava Suay, noms va poder que assentir.

La prrroga del contracte suposava una despesa de tot just 3.000 euros i Suay li va tirar en cara a l'alcaldessa que, a pesar que els informes de l'empresa arribaven cada setmana, "no s'enviaven a Salut pblica" a pesar que suposen una "alerta primerenca de detecci de focus de COVID-19".

No s ms que una altra falta de gesti del dia a dia i de la Crisi del *COVID-19 a l'Ajuntament de Borriana.

Les anlisis de les aiges residuals sn una alerta de l'increment de *COVID molt abans que aquests repunts es reflectisquen en les estadstiques oficials de Conselleria.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana