Burriana: La falta de manteniment provoca l'enfonsament del forjat del Campanar l'any del 75 aniversari


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/2/197344_122827/1_M1.jpg
Publicitat
Fotografia /Galeria/2021/2/197344_122827/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2021/2/197344_122827/3_M1.jpg
La Plana al Dia | Burriana | Cultura | 11-02-2021
La falta de manteniment provoca l'enfonsament del forjat del Campanar l'any del 75 aniversari

La falta de manteniment en el Campanar de Borriana, popularment conegut com El Templat, ha derivat en greus despreniments del forjat de la seua part més alta.

Tals són els danys provocats pel pas del temps i la falta de manteniment mínim, que s'ha obert un forat d'almenys, dues rajoles massisses, és a dir, un buit equivalent a 25X25 centímetres.

No cal dir que, atès que el forat ara té unes dimensions considerables, les inclemències meteorològiques ara afecten en major mesura encara, a la planta de campanes.

L'any passat, l'Equip de Govern va decidir deixar sobre la taula una moció de l'oposició sobre el Campanar. Un any després, l'Equip de Govern no ha fet res sobre aquest tema i la salut ho clivella com si li haguera afectat la pandèmia.

Els problemes en el campanar venen de fa diversos anys. Primer es van deixar de disparar coets. Després es va impedir pujar més enllà de la sala de campanes en les Visites al Campanar que organitzava en les festes patronals de la Misericòrdia la penya Ha Tuke Tinporta. I ara s'ha arribat a no onejar la bandera de Borriana el dia del patró, Sant Blai, per no poder accedir fins al cim pel risc d'ensulsiada i, per tant, de danys personals.

Tanta despreocupació pel patrimoni, i malgrat formar part del BIC d'El Salvador, el campanar, torre insígnia de Borriana està molt menys il·luminat que el seu homòleg de l'ermita de Sant Blai. Precisament tan magnitud en la despreocupació per un BIC podria qualificar-se de "negligència, desídia i abandó del patrimoni públic".

Per tot això, El Templat, l'any del seu 75 aniversari de la reconstrucció, dista molt de gaudir de l'esplendor que li va portar a formar trio amb els elements més destacats de França i Anglaterra i formar l'arxiconeguda aquesta de Burriana, París i Londrés.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana