Burriana: Borriana es desentn del Campanar


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/2/197374_122856/1_M1.jpg
Publicitat
Fotografia /Galeria/2021/2/197374_122856/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2021/2/197374_122856/3_M1.jpg
La Plana al Dia | Burriana | General | 14-02-2021
Borriana es desentn del Campanar

L'Equip de Govern de l'Ajuntament de Borriana es vol desentendre del campanar popularment conegut com 'El Templat'. Malgrat formar part del BIC d'El Salvador, de tindre clau d'accs i d'utilitzar-ho per a qestions purament municipals, es vol desentendre del manteniment d'aquest.

De fet, VOX ja va presentar una moci en desembre de 2019 que demanava "Impulsar un conveni de collaboraci especfic amb l'Esglsia Catlica, actual titular de la torre campanar, que permeta gestionar el seu manteniment, s i conservaci en benefici de tota la ciutadania".

La moci tamb demanava "Planificar i organitzar actes divulgatius en els Centres Educatius de Borriana" i "un reconeixement pblic a aquells que es van implicar en la reconstrucci".

L'Equip de Govern va forar a deixar damunt de la taula per a tractar-la amb major profunditat en les segents setmanes. Han *pasadao ms de 50 setmanes i no s'ha fet res sobre aquest tema.

L'edil de cultura s que va utilitzar el campanar per a 'fer-se' una foto i remetre-la als mitjans de comunicaci. Per quan han vingut problemes greus com l'ensulsiada d'una part del forjat superior, ara es desentn. I aix desprs d'haver-ho utilitzat per a onejar all la bandera de Borriana cada vegada que se celebraven festes. Malgrat haver disparat focs artificials des de l'alt. I tamb malgrat haver-ho utilitzat per a per a organitzar visites amb motiu de les festes de la Misericrdia.

Ara, amb el problema ja d'urgent reparaci per la inacci aquests anys arrere, l'Equip de Govern ha ems un decret en el qual demana al Bisbat que es faa crrec de la reparaci.

Una reparaci que ha valorat en 10.000 euros i de la qual dona terminis molt concrets per a l'apuntalament de la volta i sollicitar permisos a la Conselleria de Cultura i al propi Ajuntament de Borriana.

De fet, el PSOE fins i tot va utilitzar una imatge del Campanar en la seua campanya electoral de 2019.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana