Burriana: La filla de Cristina Rius substitueix al fill de l'alcaldessa com a assesora de la Diputaci de Castell


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/2/197402_122869/1_M1.jpg
Publicitat
La Plana al Dia | Burriana | General | 15-02-2021
La filla de Cristina Rius substitueix al fill de l'alcaldessa com a assesora de la Diputaci de Castell

L'alcaldessa de Borriana, la socialista M Josep Safont, ha collocat a la filla de la seua regidora d'Hisenda, la tamb socialista Cristina Rius, en la Diputaci Provincial. El lloc, assignat a l'rea d'Esports, era el que originriament ocupava el seu fill, que va deixar el crrec i ara estava vacant.

La decisi es feia pblica aquest dissabte en el Butllet Oficial de la Provncia (BOP). El decret signat pel president de la instituci, el socialista Jos Mart, reconeix l'assignaci del lloc a la filla de la delegada de la regidoria d'Hisenda a Borriana. Un crrec que compta amb una retribuci bruta anual de 33.386 euros i que est assignat a l'rea d'Esports.

L'alcaldessa de Borriana va gestionar la collocaci del seu fill en el palau de la plaa Les Aules desprs de deixar el crrec de diputada que va ocupar durant el mandat 2015-19. A canvi, l'alcaldessa va reclamar un lloc d'assessor per a la seua filla, que va ser concedit en l'rea d'Esports.

Collocat el seu fill, la segent a entrar a les Aules va ser la regidora de Festes a Borriana, la tamb socialista Maria Llusa Monferrer. Diputada de Joventut, Contractaci i compres, i Escola Taurina, la regidora a Borriana va cobrar per la seua labor a les Aules 2.406 euros en la seua ltima nmina, tal com figura en el Portal de Transparncia. A aix cal sumar les retribucions que cobra per assistncies a l'Ajuntament de Borriana i en qualitat de responsable de Festes.

A aquest escenari se suma ara l'ltima gesti de l'alcaldessa de Borriana. Alliberat el lloc deixat pel seu fill, la primera edila ha decidit compensara Cristina Rius concedint el crrec al fill del seu responsable d'Hisenda.

I a tot aix, cal afegir la pujada de sous amb la qual al juliol de 2019 *Safont va compensar les seues prdues per no ostentar crrec en la Diputaci Provincial. El seu acord amb Comproms, segellat a base de diners, ha suposat que els socialistes i els regidors de la formaci nacionalista es pugen els sous fins a un 65% en alguns casos. Cent mil euros de ms per a compensar a tots aquells que han deixat de cobrar de dues administracions pbliques.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana