Burriana: El Jaume I encara és un munt d'enderrocs


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/4/197761_123158/1_M1.jpg
Publicitat
Fotografia /Galeria/2021/4/197761_123158/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Burriana | General | 05-04-2021
 El Jaume I encara és un munt d'enderrocs

El Jaume I encara és un munt d'enderrocs
A pesar que es va signar l'acta de replanteig a la fi de febrer, el vell IES Jaume I encara és un munt d'enderrocs. Fins a aquesta passada setmana encara estava en peu l'edifici.

Les obres no burlen, sinó que semblen que segueixen els mateixos cànons del principi, *esxdecir, ralentí i retards.

De fet, l'acta de replanteig ja es va signar amb més de mig any de retard sobre les últimes previsions i quasi dos mesos i mig després que s'impartira l'última classe.

De fet, va ser la pròpia alcaldessa, Maria Josep *Safont, qui al desembre de 2019 anunciava per a l'estiu de 2020 l'inici de les obres d'enderrocament. Una previsió que no sols no s'ha complit, sinó que s'ha desviat en més de mig any.

L'enderrocament es va fer efectiu a la fi de març de 2021.

Les primeres previsions apuntaven al fet que les obres havien de començar el passat curs 2019-20. Però no va anar així. De fet, no va ser fins a juliol de 2020 quan es va començar a preparar el solar del vell IES LLOMBAI per a acollir els barracons. I, clar, tant de retard va suposar que les classes no van poder arrancar en barracons. I tampoc es va fer el trasllat el mes d'octubre, com es va dir llavors.

Els alumnes van accedir als barracons uns dies després de finalitzat el període de les vacances de Nadal. Des d'aqueix dia i fins la setmana vinent, ni rastre de màquines per a derrocar el Jaume I.

Sembla que no hi ha pressa per construir el nou IES Jaume I. I és que l'acta de replanteig es va signar l'últim dia laboral del mes de febrer.

La previsió és que l'institut estiga acabat al final del 2022, encara que amb els retards que ja ha albergat, és possible que el curs 2022-23 acabe sense estrenar el nou aulari.

D'antuvi, simplement s'ha derrocat l'edifici -no el gimnàs- i ara s'acumulen els enderrocs mesclats amb els ferros del forjat i en una altura d'uns dos metres. Se suposa que en els pròxims dies serà quan comencen a eixir els camions en direcció a l'abocador, carregats de les restes.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana