Burriana: La Guàrdia Civil ha detingut a una persona per nombrosos delictes d'estafa i ha investigat a altres huit per delictes d'encobriment en localitats de la Plana Alta i la Plana Baixa


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/4/197835_123225/1_M1.jpg
Publicitat
La Plana al Dia | Burriana | General | 21-04-2021
La Guàrdia Civil ha detingut a una persona per nombrosos delictes d'estafa i ha investigat a altres huit per delictes d'encobriment en localitats de la Plana Alta i la Plana Baixa

La Guàrdia Civil ha detingut a una persona i investigat a altres huit per estafa i encobriment en localitats de la Plana Alta i la Plana Baixa.
El passat 5 de febrer el gerent d'una empresa dedicada al sector logístic del transport de cítrics de la localitat de Borriana va interposar una denúncia en la caserna de la Guàrdia Civil comunicant que des del mes de desembre del 2020 havia notat un fort increment en el consum del combustible de la flota dels seus camions.
Els guàrdies civils van iniciar una investigació en les gasolineres de les localitats d'Almassora, Betxí, Nules i Castelló on habitualment repostaven els vehicles de la societat, podent comprovar que un treballador de l'empresa estacionava al costat dels assortidors mentre diversos vehicles de particulars amb els quals havia contactat prèviament s'anaven aproximant, col·locant-se junt el camió i omplint garrafes de plàstic buides des de l'assortidor, a més dels depòsits de carburant d'aquests.

Després de nombroses gestions es va poder esbrinar la identitat de l'autor els fets i de les persones que van comprar el gasoil sostret, el qual, després d'acarar la documentació dels pagaments de les gasolineres ascendia el sostret a més de 6.000 euros.
Per tot això es va procedir a la seua detenció com a suposat autor d'un delicte d'estafa continuada i a la investigació de huit persones veïnes d'Onda i Castelló com a autores de nombrosos delictes d'encobriment, ja que adquirien a preus “simbòlics” el gasoil que sufragava l'empresa del denunciant.
Després de la detenció i investigació dels presumptes autors, les diligències van ser remeses al Jutjat d'Instrucció núm. 1 de Vila-real.
L'actuació ha sigut realitzada per efectius de l'Àrea d'Investigació de la Guàrdia Civil de Borriana.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana