Burriana: Burriana demanar al Consell la declaraci de festa d'inters turstic provincial per a la celebraci del Bou en Corda de Santa Brbara


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/5/197886_123270/1_M1.jpg
Publicitat
La Plana al Dia | Burriana | General | 05-05-2021
Burriana demanar al Consell la declaraci de festa d'inters turstic provincial per a la celebraci del Bou en Corda de Santa Brbara

L'equip de govern de l'Ajuntament de Borriana proposar al ple d'aquest dijous el suport unnime a la proposta de sollicitar a Turisme Comunitat Valenciana la concessi de la declaraci de festa d'inters turstic provincial de la Comunitat Valenciana a la celebraci del Bou en Corda de Santa Brbara.
El festeig reuneix les caracterstiques dantiguitat, originalitat, tradici popular, inters i capacitat per a l'atracci de visitants, que la converteixen en mereixedora del reconeixement oficial del Consell perqu, a judici seu, s molt ms que un simple acte taur.
A esta modalitat d'exhibici, el ms original i genus que no existeixen barreres, el bou va lligat per les banyes, amb una corda, i sn els aficionats els qui van guiant lanimal al llarg dels dos quilmetres de la zona. Tot i que l'Ajuntament recola esta declaraci, l'Ajuntament de Borriana no patrocina cap solta de 'bou en corda', sin que sn els mateixos collaboradors i empresses patrocinadores, qui els aporten.
El Bou en corda de Santa Brbara s membre, oficialment, de la Federaci Espanyola de Bou amb Corda des de l'any 2011. A ms, l'Associaci de Vens Alqueries de Santa Brbara participa en tots els congressos i actes programats d'aquesta Federaci Espanyola de Bou amb Corda.
De fet, el VII Congrs Nacional del Bou de Corda es va celebrar a Borriana al setembre de 2010, i va atraure molts aficionats de tota Espanya. Aquest congrs va marcar un abans i un desprs en la promoci de la festa de Santa Brbara. Tamb s membre de la Federaci Valenciana de Bou de Corda des de l'any 2003.
A la provncia de Castell aquesta modalitat de bou amb corda ha estat present noms a Santa Brbara fins fa uns 10 anys, desprs del Congrs de Borriana en 2010 es va comenar a celebrar tamb a les Alqueries i en un barri del municipi d'Onda i, de manera puntual, s'han realitzat aquest tipus de celebracions a Torreblanca i a Cat.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana