Burriana: Burriana s'oblida de l'ecologia: arboricidi al Jaume I


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/5/197888_123272/1_M1.jpg
Publicitat
Fotografia /Galeria/2021/5/197888_123272/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2021/5/197888_123272/3_M1.jpg
La Plana al Dia | Burriana | General | 05-05-2021
Burriana s'oblida de l'ecologia: arboricidi al Jaume I

Borriana sembla haver-se oblidat de l'ecologia, el medi ambient i els ssers vius, ja siguen arbres o animals. I s que si b l'equip de govern ha vingut plantant arbres en la zona martima, tamb ho s que molts han perit.

Per els casos ms greus de desatenci als ssers vius s'estan donant en l'actualitat. La setmana passada es va talar una carrasca de mig segle d'antiguitat, ms que el propi Institut Jaume I. Una carrasca que estava en el propi centre educatiu i que era tot un emblema, tant que fins i tot estava batejada: Jaumita. I s per aix que alguns ho ha qualificat d'arboricidi educatiu'. I es que el fet s'ha produt just dintre d'un institut. I a ms, quant s'estrene el nou IES, no hi haur ombra. L'han talada. Juntament amb Jaumita, la carrasca, tamb han talat a Jaumito, un salze plor, tamb de grans dimensions.

El disseny de l'equip d'arquitectes de *Santatecla, i la permissibilitat de la Conselleria d'Educaci i de l'Ajuntament de Borriana han facilitat aquest 'arboricidi educatiu' i desprs tracten de promocionar 'el dia de l'arbre'.

Perqu aqueixa carrasca ja no servir per a inculcar sentiment d'ecologia el dia de l'arbre quan l'institut es torne a posar en marxa. L'alzina ja no est. L'equip de govern -i aix que l'alcaldessa, Maria Josep Safont, ha ostentat crrecs directius en l'IES Jaume I- no s'ha preocupat per 'salvar-la' i aconseguir que mantinguera la seua privilegiada posici en l'institut.

Un altre exemple d'aquesta desatenci ha sigut la recent tala d'una gran quantitat d'arbres -xiprers i plataneres- en la variant a Borriana. Una tala que ha coincidit amb el perode d'implantaci de diversos ocells. Els habituals vianants d'aquesta zona han denunciat el seu malestar i pesar per la gran quantitat d'ous trencats pel sl a conseqncia de la tala d'aquests arbres. Una tala que ja porta realitzada diversos dies i que, no obstant aix, t les obres paralitzades ja fa diversos dies, prova inequvoca que no era imprescindible escometre la tala en aquestes dates.

La regidoria de Medi Ambient deu estar molt afaenada en altres qestions, i per aix li han passat altes estes altres i aix que eixe institut, el Jaume I, s al que pertanyen profesionalment la subdirectora territorial d'educaci, Maria Jos Palmer, i tamb l'alcaldessa de Burriana, Maria Josep Safont.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana