Burriana: EU demana una nova depuradora per a Burriana


 
La Plana al Dia | Burriana | General | 10-05-2021
 

Esquerra Unida hi ha participat en lassemblea que lassociaci ASNADE ha celebrat en la Confraria de pescadors del Port de Borriana on shan tractat temes de gran inters com sn les irregularitats que sestan produint en el PAI Sant Gregori i la problemtica de la depuradora de Borriana.

Respecte al tema de la depuradora, en una de les seues intervencions, el coordinador dEsquerra Unida, Paco Salido, sha mostrat molt crtic en el consistori, per la seua deixadesa en un tema tan important com s la depuraci de les aiges residuals de Borriana i el grau de contaminaci daiges, la contaminaci de laire i les olors que desprn, aix com la qualitat de la mar en la zona on est situada la mateixa depuradora.

Paco Salido ha declarat que la depuradora est obsoleta, que est en una ubicaci molt perjudicial per al desenvolupament de la zona de la Serratella fins al port i que, donat que lajuntament ha optat per tirar endavant el PAI Sant Gregori, el fet ms natural s que Borriana tinga una nova depuradora en una millor ubicaci. Si lactual ja sha quedat obsoleta per a la poblaci actual, quin rendiment podria donar per a 28.000 habitants ms que preveuen visquen en Sant Gregori

Si el mateix ajuntament hi ha adms que van a fer reformes en lactual depuradora, valorades en 3 5 milions deuros, i sabent que una depuradora nova costa 6 milions, el que hauria de fer lequip de govern s treballar per aconseguir els 2,5 milions restants dels fons de la Uni Europea. En Europa ara bufen vents favorables als projectes deliminaci de residus, a aquells que afavorisquen la reducci dels elements contaminants del medi ambient, per tant, si sn bons governants i saben treballar, fcilment aconseguiran el finanament per a la nova depuradora Ha continuat afirmant el coordinador dEUPV Borriana.

A ms a ms Paco Salido ha fet una crida a tota loposici que ajude a fer que lequip de govern entre en ra i accepte construir una nova depuradora que siga dutilitat per als prxims cent anys, perqu d'ac a una dcada no estiga'm parlant de nou del mateix problema, que s el que passar si es fa la reforma de la depuradora actual i no es construeix la nova. s temps de fer les coses duna altra manera i no pensar en nosaltres noms, sin en quines infraestructures anem a deixar en herncia als nostres fills
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana