Burriana: Vila Romana de Sant Gregori (II): L'extensi del jaciment obligar a modificar carrers i reparcellacions


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/6/198213_123562/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Burriana | General | 19-06-2021
Vila Romana de Sant Gregori (II): L'extensi del jaciment obligar a modificar carrers i reparcellacions

La Vila Roma de Sant Gregori aconsegueix ja els 10.000 metres quadrats d'extensi. Encara que per als experts en la matria era d'esperar una extensi d'aquest calibre, no ho va ser aix per als dissenyadors del projecte i ara caldr realitzar modificacions que fins i tot afectaran parcelles pbliques i privades.

El jaciment arqueolgic ha anat apareixent en direcci al nucli urb de Borriana fins a tal extrem que creua un dels vials programats en l'actuaci urbanstica i, davant la quantitat i profunditat de les canalitzacions, no hi ha una altra possibilitat que la de modificar el traat d'aquest vial.

Per no s l'nic problema. Tamb hi ha afectada almenys una parcella privada i el seu propietari haur de ser reubicat en una altra zona del PAI.

Aquestes accions obligaran a fer canvis en el projecte urbanstic i fins i tot caldr acudir al Registre per a realitzar all modificacions de titularitat.

Aquestes modificacions molt probablement poden afectar el conjunt de propietaris del PAI ja que alguns experts en matria urbanstica consultats apunten al fet que s molt probable que calga realitzar tamb modificacions de ms parcelles per a situar als afectats i fins i tot realitzar una redistribuci de les crregues i de l'edificabilitat.

Tots aquests ltims extrems i l'envergadura dels mateixos encara estan en l'aire, entre altres aspectes, perqu encara no han acabat les excavacions en el jaciment de la Vila Romana de Sant Gregori i, per tant, encara s impossible conixer l'abast real de la mateixa i, per tant, la totalitat dels terrenys pblics i privats afectats i dels canvis a realitzar.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana