Burriana: Les falles ruboritzen a Safont i Molina


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2023/3/203917_128823/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Burriana | General | 13-03-2023
Les falles ruboritzen a Safont i Molina

Les falles van ruboritzar, o popularment dit, 'li van traure els colors' a l'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, i a la regidor de falles, Sara Molina, aquest diumenge a la vesprada. Va ser durant el lliurament de premis dels Sainets 2023.

I és que públicament i amb una certa dosi d'ironia, van criticar que cap TV haguera acudit a retransmetre en directe -tampoc a gravar- el lliurament dels premis dels Sainets.

Cal assenyalar que la pròpia alcaldessa, Maria Josep Safont, va ser la que va signar un Decret d'Alcaldia pel qual autoritzava una despesa de 18.089,50 euros corresponents a la contractació de "serveis d'emissió de reportatges i actes fallers 2023, segons un pressupost presentat per l'empresa el 30 de desembre i autoritzat el dia 5 de gener i amb unes condicions recollides en una memòria justificativa del 3 de gener.

Curiosament, per només 50€, Safont 'es va salvar' de traure a concurs aquestes tasques i les va adjudicar 'a dit'.

Pel que sembla, i malgrat el muntant econòmic referit, no s'establia ni oferir el Pregó en directe, ni prendre imatges del lliurament de premis de la Cavalcada del Ninot, ni tampoc si vulga la presa d'imatges de la I despertà de Falles 2023, ni tampoc del lliurament de premis de Sainet, ni...

Safont i Molina, assegudes en primera fila de l'Auditori Juan Varea, van haver d'aguantar l''aiguat' i clar, tal vegada per això després l'alcaldessa no volia pujar a entregar l'última banderola de la vesprada.

Tal vegada Safont, ja es veu pesada amb 8 anys de govern i utilitza els límits legals de les contractacions 'a dit' fins a situar-los en la vora mateixa de la legalitat, és a dir, situar la despesa en el 99'67% del màxim permés per la legislació vigent.

En els temps en els quals la retransmissions de Falles s'adjudicaven per concurs, les adjudicacions eren de menys de la meitat del muntant econòmic ara contractat.

Laplanaaldia va ser l'únic mitjà que va cobrir el lliurament de premis ja que ni tan sols la delegació de premsa de l'Ajuntament de Borriana el va cobrir. D'aquí ve que l'Ajuntament haja enviat hui dilluns fotografies cedides pel Centre Espanya i que la pròpia alcaldessa utilitzara una vegada més la seua privilegiada posició en primera fila per a prendre fotografies.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana