Burriana: La Escuela Municipal de Danza celebra el Día de la Danza con un flashmob


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2023/4/205098_129723/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2023/4/205098_129723/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2023/4/205098_129723/3_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2023/4/205098_129723/4_M1.jpg
La Plana al Dia | Burriana | Cultura | 30-04-2023
La Escuela Municipal de Danza celebra el Día de la Danza con un flashmob

L’Escola Municipal de Dansa de Borriana ha commemorat el Dia Internacional de la Dansa amb un flashmob on han participat alumnes i professors. L’acte ha tingut lloc el 28 d’abril a la plaça de la Mercé en dues tandes, la primera als 17.15 h i la segona als 19 h.
Durant dos setmanes els estudiants del centre han assajat una coreografia composta i coordinada pels professors. La seqüència del ball combinava moviments lliures i moviments pautats sobre la base musical del tema Armada Acoustics, d’Edward Everitt i Solomon Bear. Un flashmob és una acció col·lectiva en què un grup de persones és troben per a manifestar-se de manera lúdica. En aquest cas, els ballarins s’han aplegat per a mostrar al públic de Borriana que la dansa és un llenguatge artístic que calç explorar i valorar.
A acabar el flashmob, un professor del centre ha llegit un manifest explicant el motiu de la celebració del Dia d'Internacional de la Dansa i, en nom de tots els docents, ha expressat el seu agraïment a l’alumnat i al regidor de Cultura, Vicent Granel, per fer possible una escola de qualitat.
L’Escola Municipal de Dansa s’integra en el Centre Municipal dels Arts Rafel Martí de Viciana de Borriana i compta amb un total de set professors i dues-cents huitanta-zinc alumnes matriculats. S’hi impartixen estils varis, com llaura ballet clàssic, dansa urbana, contemporània, oriental, balls tradicionals valencians, balls de va salar, claqué, funky i flamenc. Els ensenyances s’adapten a totes dels edats, de manera que hi ha grups per a xiquets, per a jóvens i per a adults.
El Dia Internacional de la Dansa (DID) se celebra mundialment cada 29 d’abril. El Comité Internacional de Dansa de la UNESCO trià eixe dia per a recordar la data de naixença de Jean-Georges Noverre (29 d’abril de 1727), considerat el pare del ballet modern. El primer any que és commemorà el DID fou el 1982 i d’aleshores ençà, cada 29 d’abril la dansa esdevé la gran protagonista, amb l’objectiu de reconéixer i donar suport a l’esforç constant de totes aquelles persones que s’hi dediquen. El DID és una jornada festiva on els ballarins i els ballarines de diferents edats i de diferents estils s’apleguen i compartixen la passió per aquesta art, a més d’ficar al llit-l'a la ciutadania.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana