Burriana: La Escuela Municipal de Danza celebra el Da de la Danza con un flashmob


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2023/4/205098_129723/1_M1.jpg
Publicidad
Fotografia /Galeria/2023/4/205098_129723/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2023/4/205098_129723/3_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2023/4/205098_129723/4_M1.jpg
La Plana al Dia | Burriana | Cultura | 30-04-2023
La Escuela Municipal de Danza celebra el Da de la Danza con un flashmob

LEscola Municipal de Dansa de Borriana ha commemorat el Dia Internacional de la Dansa amb un flashmob on han participat alumnes i professors. Lacte ha tingut lloc el 28 dabril a la plaa de la Merc en dues tandes, la primera als 17.15 h i la segona als 19 h.
Durant dos setmanes els estudiants del centre han assajat una coreografia composta i coordinada pels professors. La seqncia del ball combinava moviments lliures i moviments pautats sobre la base musical del tema Armada Acoustics, dEdward Everitt i Solomon Bear. Un flashmob s una acci collectiva en qu un grup de persones s troben per a manifestar-se de manera ldica. En aquest cas, els ballarins shan aplegat per a mostrar al pblic de Borriana que la dansa s un llenguatge artstic que cal explorar i valorar.
A acabar el flashmob, un professor del centre ha llegit un manifest explicant el motiu de la celebraci del Dia d'Internacional de la Dansa i, en nom de tots els docents, ha expressat el seu agrament a lalumnat i al regidor de Cultura, Vicent Granel, per fer possible una escola de qualitat.
LEscola Municipal de Dansa sintegra en el Centre Municipal dels Arts Rafel Mart de Viciana de Borriana i compta amb un total de set professors i dues-cents huitanta-zinc alumnes matriculats. Shi impartixen estils varis, com llaura ballet clssic, dansa urbana, contempornia, oriental, balls tradicionals valencians, balls de va salar, claqu, funky i flamenc. Els ensenyances sadapten a totes dels edats, de manera que hi ha grups per a xiquets, per a jvens i per a adults.
El Dia Internacional de la Dansa (DID) se celebra mundialment cada 29 dabril. El Comit Internacional de Dansa de la UNESCO tri eixe dia per a recordar la data de naixena de Jean-Georges Noverre (29 dabril de 1727), considerat el pare del ballet modern. El primer any que s commemor el DID fou el 1982 i daleshores en, cada 29 dabril la dansa esdev la gran protagonista, amb lobjectiu de reconixer i donar suport a lesfor constant de totes aquelles persones que shi dediquen. El DID s una jornada festiva on els ballarins i els ballarines de diferents edats i de diferents estils sapleguen i compartixen la passi per aquesta art, a ms dficar al llit-l'a la ciutadania.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana