Burriana: La nova llacuna del Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars continua el seu procés de naturalització


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2023/11/217546_137455/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2023/11/217546_137455/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2023/11/217546_137455/3_M1.jpg
La Plana al Dia | Burriana | General | 17-11-2023
La nova llacuna del Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars continua el seu procés de naturalització

La última llacuna artificial del Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Mijares, gestionat pels ajuntaments de Vila-real, Almassora, Burriana, la Diputació de Castelló i la Generalitat Valenciana ha complert 1 any de vida des de la seva construcció. La nova zona humida de 1200 metres quadrats s'ubica en el marge dret del Mijares, a pocs metres de l'àrea recreativa del camí Carnissers del terme de Burriana. El projecte té com a objectiu la naturalització de l'espai perquè puga ser ocupat per diverses espècies d'aus limícoles i aquàtiques una vegada completat el procés de naturalització. En una segona fase, es procurarà adaptar la zona per a l'observació d'aus d'una forma senzilla. El Servei de Guàrdia Rural del Consorci riu Mijares ja ha pogut constatar la presència de diverses espècies de fauna en la llacuna com és el martinet comú (Ardeola ralloides) o el garceta bovera (Bubulcus ibis), a més d'algun guineu que aprofita la llacuna per a beure.

La previsió que fan els tècnics del Consorci gestor del Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Mijares és que hauran de passar various anys perquè la llacuna estiga envoltada de vegetació i puga permetre l'establiment de les potencials espècies aquàtiques. Fa uns mesos es van plantar diverses espècies al voltant de la llacuna com ara àlbers blancs (Populus alba), salzes (Salix atrocinerea).


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana