Burriana: PSOE i Compromís no reconeixen el seu 'empastre' a Sant Gregori i l'alcalde assegura que 'la seva herència ens porta a triar entre malament i pitjor'


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2023/12/218564_138064/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Burriana | General | 01-12-2023
PSOE i Compromís no reconeixen el seu 'empastre' a Sant Gregori i l'alcalde assegura que 'la seva herència ens porta a triar entre malament i pitjor'

El PAI Golf Sant Gregori està en l''UVI' i a eixa situació de 'coma induït' ho han portat les decisions del Govern de la investigada penalment (abans imputada) Maria Josep Safont i el seu Equip de Govern de PSOE i Compromís amb les decisions que van anar prenent al llarg de les dues legislatures en les quals va estar al capdavant. Unes decisions que el maig passat el TSJCV va fallar com a 'contràries a dret'. Això és el que es desprén de l'ocorregut en el ple que va tindre lloc a l'Ajuntament de Borriana este dijous en el qual l'alcalde, Jorge Monferrer, va explicar que davant la situació a la qual PSOE i Compromís van portar el PAI, ara toca triar entre "una decisió dolenta i una pitjor" i ja va advertir que poden arribar centenars de processos judicials.

Monferrer va lamentar que "temes com el de Sant Gregori són projectes de ciutat, no són projectes dels uns ni els altres. La meua primera reunió a l'Ajuntament va ser amb els grups polítics per a tendir-los la mà perquè fórem tots junts en este projecte. Em vaig quedar amb la mà tendida".

De la mateixa manera, es va sorprendre que el PSOE -amb la butaca buida del seu ex alcaldessa, absent en este punt de l'ordre del dia- intervinguera per a defensar les seues gestions durant els últims 8 anys després de la garrotada judicial del mes de maig: "Pensava que hui el PSOE no intervindria perquè el que hui constata esta sentència judicial és el desastre urbanístic que suposa i ens ha deixat PSOE i Compromís. És la constatació de tot el que vostés van fer o van dir a Sant Gregori. L'anul·lació de tot el que s'ha fet des de 2016. La sentència diu que tot el que s'ha fet de 2016 a ara queda tot anul·lat. Ens hem de tornar a 2016 i el senyor Arnandis ens diu que estem millor. Perquè moltes gràcies senyor Arnandis per haver perdut 8 anys en un projecte que tots entenem que era un projecte important per a la ciutat, 8 anys perduts per als propietaris del PAI, per als veïns de Borriana, per a este Ajuntament i per a la ciutat. Gràcies per 8 anys de decisions errònies que situen al projecte, a l'Ajuntament i a la ciutat a la vora d'un precipici i en això hem de ser clars".

Centenars de denúncies
Estes decisions, va prosseguir Monferrer, "el que ens porten és a una situació en què Borriana té un problema molt gran i que ens pot portar a una possibilitat i és queque caiguen sobre l'Ajuntament centenars de demandes milionàries que limiten el nostre futur o que condicionen la nostra autonomia i això no passa per arruïnar a l'Ajuntament, que som tots, és si arruïnem als ciutadans de Borriana o no".

L'herència de PSOE i Comrpomís
El primer edil va aprofitar per a respondre a les crítiques que contínuament llancen des de la bancada de Safont: "Parlen que vivim de rendes, perquè esta és la vertadera herència rebuda del PSOE i Compromís. És la que des del primer dia ens amoïna. i la realitat és que com a alcalde no arribe a entendre el per què. Perquè a pesar que tots els tècnics de la casa els deien que eixe no era el camí, vostés van seguir. A pesar que molta gent els deia que això era erroni, vostés van insistir en l'error. Van optar per no fer cas a uns tècnics d'este Ajuntament als quals esta sentència els dona la raó. Tal vegada un dia sabem per què els regidors de PSOE i Compromís van prendre eixes decisions".

Davant tota esta tessitura, Monferrer va lamentar la falta d'honestedat dels actuacles 9 regidors de l'oposició al no donar suport a les accions a dur a terme per a acatar la sentència judicial, sinó que van preferir 'posar-se de perfil' -encara que això suposara que a algun se li vera més del que haguera preferit eixa vesprada de dijous- i d'aquí ve que el seu vot fora una divagació, ni sí, ni no: "S'abstenen perquè dir que no a una sentència judicial és comprometedor i dir que sí que significa que reconeixen davant tota Borriana que durant 8 anys han estat prenent decisions errònies i decisions que no han servit per a res. El fàcil és abstindre's, però l'honesta hauria sigut votar 'sí' i que anem tots junts".

La rematada final de Monferrer va ser per a descriure la situació actual i ací la descripció va ser tan curta -6 paraules- com a demolidora: "Hem de ser sincers amb la ciutadania i dir-los que Sant Gregori no té una bona solució. No la té. L'única cosa que ens queda al nou equip de govern és triar entre una solució dolenta i una solució pitjor perquè este és el desastre que hem heretat. L'única cosa que podem assegurar com a Equip de Govern és que continuarem escoltant a tothom, especialment als tècnics municipals i que serem especialment transparents".

Això sí, malgrat tot, no es va sentir cap disculpa, perdó ni aparença de dimissió.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana