Burriana: Burriana aconsegueix la cessió del terreny de Patrimoni de l'Estat per a la construcció del Centre de Salut del Port


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2023/12/218650_138109/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Burriana | General | 02-12-2023
Burriana aconsegueix la cessió del terreny de Patrimoni de l'Estat per a la construcció del Centre de Salut del Port

L'Ajuntament de Burriana ha aconseguit la cessió gratuïta per part del Servei de Patrimoni de l'Estat del terreny contigu a la zona portuària per a la construcció d'un edifici polifuncional que inclourà un Centre de Salut que ha sigut demandat pels veïns. La parcel·la situada en l'Avinguda Mediterrània té una extensió de 2.931,02 m² i concreta-ment, contígua al nord amb aquesta avinguda, al sud amb la zona portuària i a l'est amb el Grup Roger de Flor. La superfície ocupada per la cessió exclou la relativa a l'església dedi-cada a Verge del Carmen.

D'aquesta manera, el consistori de Burriana dona resposta a una petició veïnal i gestions d'anteriors governs municipals que portava sense resoldre's durant molts anys. Concreta-ment, es va sol·licitar la cessió de terrenys per primera vegada en 2012. D'esta manera, l'equip de Govern ha aconseguit l'obtenció d'aquests terrenys, donant solució a una situació estancada durant onze anys i en la qual ha sigut necessària una Ordre Ministerial, de 30 octubre de 2023, per a desafectar la parcel·la del domini públic marítim terrestre i realitzar el lliurament a data de 8 novembre, mitjançant la signatura de la Delegada d'Economia i Hisenda de Castelló, Pilar Larramendi, en representació del Ministeri d'Hisenda i Funció Pública i l'alcalde de Burriana, Jorge Monferrer Daudí.

“Agraïm la celeritat del Servei de Patrimoni de l'Estat, després de mantindre diverses reunions fructíferes i traslladar-los la necessitat de solucionar un tema que portava encallat molts anys en benefici de l'interés general de Burriana. D'esta manera, do-nem una solució a una reivindicació històrica dels nostres veïns, mantenint l'única zona esportiva i de jocs infantils del Port”, ha valorat l’alcalde de Burriana, Jorge Mon-ferrer Daudí.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana