Burriana: Urbanitzadora Golf Sant Gregori sol·licita la 'liquidació'


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2023/12/218705_138148/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Burriana | General | 03-12-2023
Urbanitzadora Golf Sant Gregori sol·licita la 'liquidació'

Urbanitzadora Golf Sant Gregori ja tenen els dies comptats. La mercantil ja ha sol·licitat a l'Administrador Concursal 'liquidar' l'empresa -un ple en el qual Safont va abandonar la sala mentre es va debatre este punt urbanístic-. El seu propietari no va tardar ni 24 hores des que el ple de l'Ajuntament de Borriana va acordar executar la sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, TSJCV, que va fallar el mes de maig que tota la tramitació duta a terme per la llavors alcaldessa, Maria Josep Safont, 'no s'ajustava a dret' i, per tant, tot tornava a abans dels acords de febrer de 2016.

Urbanitzadora Golf Sant Gregori no era l'Agent Urbanitzador que li va atorgar Safont, el PSOE, Compromís i Es Pot Borriana.

Tan greu és la situació de la urbanitzadora que ràpidament va sol·licitar el divendres la 'liquidació' al no haver complit els compromisos que va adquirir en el conveni amb els creditors per a eixir del 'concurs de creditors' i que PSOE, Compromís i Es Pot li retornaren la condició d'Agent Urbanitzador en signar un Acord Transaccional.

I és que sembla que pocs són els compromisos que Urbanitzadora Golf Sant Gregori ha complit en tots estos últims huit anys. Ni Pla d'Obres d'urbanització, ni acords amb els creditors, ni el que li anava dient a l'Administrador Concursal que faria per a complir amb els terminis d'urbanització. Ni tampoc va complir amb les promeses que feia als integrants de l'Associació de Propietaris a favor de Golf Sant Gregori, perquè les màquines anaven a entrar en el PAI però d'una manera massiva, tant que no es podrien ni comptar quantes haurien. La veritat va ser que es van comptar amb el palmell de la mà i que semblaven el Guadiana, apareixien i desapareixien del PAI.

El 'múscul' que prometia, sembla ser que tampoc era tal... i tantes altres coses que han quedat en evidència en estos anys en què, va recordar l'edil d'urbanisme, Juan Canós, "fins i tot va haver-hi amenaces als tècnics municipals".

Però per a alguns, cas de l'ex regidor del PSOE i edil de medi ambient i urbanisme, Bruno Arnandis, "el PAI està millor ara que en 2016". Cap edil del PSOE ni de Compromís va rebatre esta opión, amb el que pot assumir-se que és la de totes dues formacions, just la dels dos grups polítics que han portat Golf Sant Gregori fins a este extrem.

El que queda clar és que Urbanitzadora Golf Sant Gregori reconeix que no pot eixir del concurs de creditors i sol·licita la liquidació. Qüestió a decidir, per part de l'Administrador Concursal, és què ocorre i com reparteix els béns de la societat entre els creditors, entre els quals es troba l'Ajuntament de Borriana, els propietaris de parcel·les que van pagar les quotes per endavant, l'UTE que havia d'executar la urbanització i l'empresa amb la qual es va comprar el deute de Golf Sant Gregori per uns 5 milions d'euros, BAI, una mercantil que amb un capital social de 3.000 euros, que estava situada a Castelló, però que fa poc va traslladar el seu domicili fiscal a València.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana