Burriana: Els cítrics de Burriana veuran reduïda la seua renda en l'IRPF del 2023


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2024/4/226878_143789/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Burriana | General | 30-04-2024
Els cítrics de Burriana veuran reduïda la seua renda en l'IRPF del 2023

El sector agrícola de Burriana i Alqueries del Xiquet Perdut veuran reduïts els índexs de Rendiment Net al 0,09% per a la mandarina i la taronja i del 0,19 per a l'avocat en 2023, en el sistema d'estimació objectiva de l'Impost sobre la Renda de les Persones Físiques (IRPF), gràcies a la sol·licitud de forma conjunta d'ambdós executius municipals per a declarar zona catastròfica als municipis després de l'episodi de calor del passat mes de setembre.

Una ordre publicada pel Ministeri d'Hisenda per a beneficiar al sector, afectat per l'episodi de tempestes del 12 de setembre de 2023, que va perjudicar la collita i va reduir la seua rendibilitat, on en la capital de la Plana Baixa s'han quantificat uns danys en cultius de cítrics d'uns 12 milions de euros.

Cal recordar que l'Ajuntament de Burriana i el Consistori d'Alqueries del Xiquet Perdut van unir forces, en sessions plenàries, el passat mes de novembre per a reclamar indemnitzacions i aconseguir la zona catastròfica per a ambdós municipis, després d'avaluar i analitzar els danys provocats pel temporal.

'Aquest equip de Govern està al costat dels nostres agricultors fent els deures a Madrid per a recolzar al sector cítric que forma part del nostre ADN i és senyal d'identitat de Burriana', ha explicat el regidor d'Agricultura, Fran Capdevila.

Les reduccions completes d'aquests dos municipis i les localitats veïnes es poden consultar en el document publicat en el Butlletí Oficial de l'Estat BOE, accessible a través del següent enllaç: https://www.boe.es/.../2024/04/19/pdfs/BOE-A-2024-7804.pdf


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana