Burriana: Borriana i Fobesa llancen la Campanya 'Recicla d'Or' per promoure el reciclatge i la sostenibilitat


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2024/5/227763_144431/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2024/5/227763_144431/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2024/5/227763_144431/3_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2024/5/227763_144431/4_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2024/5/227763_144431/5_M1.jpg
La Plana al Dia | Burriana | General | 17-05-2024
Borriana i Fobesa llancen la Campanya 'Recicla d'Or' per promoure el reciclatge i la sostenibilitat

L'Ajuntament de Burriana, a través de la regidoria de Medi Ambient, liderada per Noelia Peris, en col·laboració amb Fobesa, portarà a terme la campanya de conscienciació sobre reciclatge 'Recicla d'Or Burriana'. Aquesta iniciativa involucrarà els col·legis i la ciutadania de la capital de la Plana Baixa.

Del 20 al 23 de maig, tres educadors ambientals visitaran els centres educatius i àrees públiques com el mercat, amb la finalitat de destacar la importància del reciclatge i ressaltar les diverses accions que es poden dur a terme per protegir el medi ambient. A més, l'alumnat i la ciutadania participaran en jocs interactius dissenyats per educar i entretenir simultàniament. Cada vegada que algun dels alumnes realitzi correctament una acció de reciclatge, serà recompensat amb una medalla d'or que el convertirà en un 'Recicla d'Or'.

Les activitats de la campanya estaran recolzades per la instal·lació de papereres de reciclatge als patis de cada escola, xerrades informatives, jocs participatius, panells i cartells explicatius, bosses de reciclatge, imants i quatre miniecoparcs distribuïts pel municipi: un al mercat, un a la plaça 9 d'octubre, un al Grau i un a l'port, on es podran dipositar diversos elements com cartutxos d'impactora, petits electrodomèstics, piles, bombetes LED, càpsules de cafè, entre d'altres.

Aquest matí, coincidint amb el Dia Internacional del Reciclatge, s'ha realitzat la presentació de la campanya al Camí d'Onda. En l'esdeveniment han estat presents l'Alcalde de Burriana, Jorge Monferrer Daudí, la regidora de Medi Ambient, Noelia Peris, l'edil de Via Pública, Mario Trulle, i membres de la directiva de l'empresa Fobesa, els quals han detallat a l'executiu municipal les accions d'aquesta iniciativa.

No sols busca protegir el nostre entorn, que és fonamental, sinó també impulsar una economia circular que beneficiï a tots. Aquest model econòmic es basa en la reutilització i el reciclatge de materials per prolongar la seva vida útil, reduint així la generació de residus i promocionant la sostenibilitat. 'Estic segura que, amb la participació conjunta, aconseguirem transformar la nostra ciutat', ha conclòs la regidora.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana