Cabanes: El bestiar de vaques torna per segon any consecutiu al Prat de Cabanes


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2019/2/181770_109488/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/2/181770_109488/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Cabanes | General | 06-02-2019
El bestiar de vaques torna per segon any consecutiu al Prat de Cabanes

El bestiar ha tornat al Parc Natural del Prat de Cabanes com ja succera fa un any quan es va recuperar aquesta tradici de fa ms de 25 anys.

Un total de 49 vaques de la ramaderia de Fernando Robres van iniciar dissabte passat un viatge transhumant de tres dies a peu des de Vistabella. Els animals estaran al Parc del Prat de Cabanes fins el mes vinent de maig.

Dolores Torreblanca, regidora d'Urbanisme, Medi Ambient i Agricultura, va explicar els motius pels quals les vaques han tornat al Prat de Cabanes: ?Aquesta experincia ens permet recuperar una tradici que t beneficis per al parc com ja es va comprovar fa un any. I aix ho ha testificat la Conselleria que ens ha donat perms per a cedir ms parcelles perqu les vaques puguen gaudir de la zona?.

?Durant 2019 es pasturar en un espai ms ampli, ja que est comprovat que aquest projecte, iniciat per la Fundaci Global Nature, s molt beneficis per al medi natural?, va afegir Torreblanca.

Des de la Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Cabanes s'espera que aquesta iniciativa perdure en el temps perqu s una demanda dels amants del Prat de Cabanes durant les ltimes dcades: ?Treballarem dur per a aconseguir que aquesta tradici es convertisca de nou en habitual any rere any?.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana