Cabanes: Orpesa i Cabanes uneixen forces per a reclamar a Costas solucions en el litoral desprs del temporal


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2020/2/193539_119545/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Cabanes | General | 18-02-2020
Orpesa i Cabanes uneixen forces per a reclamar a Costas solucions en el litoral desprs del temporal

Els ajuntaments d'Orpesa i Cabanes s'han reunit aquesta vesprada per a coordinar les demandes existents en totes dues localitats per les destrosses patides en el litoral desprs del pas del temporal 'Gloria'. Encara que els treballs de reparaci dels passejos martims i regeneraci de les platges comenaran en breu, tant les alcaldesses de totes dues localitats, Mara Jimnez i Virginia Mart, aix com el regidor de Platges d'Orpesa, Jordi Llopis, i la primera tinenta d'alcalde de Cabanes, Lidn Morralla, han mantingut una reuni amb els vens dAmplries i de Torre de la Sal (dues zones que han patit nombrosos desperfectes desprs del pas de la borrasca) per a escoltar les seues problemtiques i buscar possibles solucions.

s per aix que tots dos consistoris han unit les seues forces i, al costat dels
vens, han pactat coordinar les seues respectives demandes per a reclamar solucions a Costas a llarg termini i, d'aquesta manera, evitar que es tornen a produir a les platges destrosses com les que existeixen actualment. Volem escoltar als vens per a conjuminar forces i traslladar les demandes a Costas, explica Jimnez, qui recorda que els dos municipis compartim danys i la platja nord d'Orpesa presenta les mateixes caracterstiques que la de Cabanes, per la qual cosa hem decidit reclamar de manera conjunta.

Per part seua, Mart ha destacat que per primera vegada, els dos municipis actuaran de manera conjunta per a defensar la seua costa i ha volgut recordar que l'Ajuntament de Cabanes ha aprovat una Declaraci Institucional per a demanar a Costas una actuaci integral a la platja de Torre de la Sal. L'objectiu s afavorir la dinmica natural d'aquesta zona i fer front a futurs impactes de temporals martims mitjanant l'adopci de mesures per a evitar que el fort onatge danye les platges i els habitatges prxims, revela la primera edil. I s que els temporals patits enguany han modificat les caracterstiques de la platja, alterant la superfcie dunar.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana