Cabanes: El PSOE tomba la moci del PP en suport als citricultors afectats pel 'cotonet'


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/8/198487_123797/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Cabanes | General | 04-08-2021
El PSOE tomba la moci del PP en suport als citricultors afectats pel 'cotonet'

L'alcaldessa de Cabanes ha rebutjat la iniciativa que el PP de la localitat havia presentat en el municipi en defensa dels tractaments eficaos contra el 'cotonet' que afecta la citricultura. En el nostre municipi hi ha moltes famlies que viuen de l'esfor de treballar el camp i que des de fa prop de tres anys han vist com el seu sacrifici acabava per terra. Hui, els qui governen, PSOE i Comproms en el Consell, els continuen negant l's dels fitosanitaris eficaos mentre s'avana en la investigaci dels biocides que tinguen la mateixa efectivitat.
Ana Obiol, portaveu del PP a Cabanes, ha recriminat al PSOE i al seu soci de Comproms el rebuig a una iniciativa que no s la del PP, s la dels agricultors, tcnics i sindicats agrcoles amb els quals ens hem reunit per a elaborar aquesta iniciativa i tractar d'aplicar-la en defensa del camp.
El rebuig a la proposta s una nova garrotada per als interessos de centenars de famlies de Cabanes que tenen en la citricultura el seu nic manteniment i que s'enfronten a una nova campanya, la de 2022, amb els mateixos temors amb els quals han viscut la campanya 2019 i 2020.
En aquest sentit, ha assenyalat Obiol, des del PPCS hem exigit del Govern d'Espanya, PSOE i Podemos, la reserva d'un fons de 200 milions d'euros que assegure que la prxima campanya no acabar per terra. Perqu el que ning entn s que el PSOE haja vetat l's de metil colpirifos per a lluitar contra el 'cotonet' i, no obstant aix, estiguem important de tercers pasos fruita que est tractada amb aquest fitosanitari. No est perms el seu s a Espanya per, no obstant aix, el PSOE s que permet el consum de ctrics tractats amb aquest qumic al nostre pas. Una mostra ms de la incoherncia de qui ens governa, ha lamentat la regidora.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana