Cabanes: Marta Barrachina: 'La soluci a Torre la Sal s modificar la Llei de Costes tal i com ha proposat el PPCS al Senat'


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/8/198563_123862/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2021/8/198563_123862/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Cabanes | General | 12-08-2021
Marta Barrachina: 'La soluci a Torre la Sal s modificar la Llei de Costes tal i com ha proposat el PPCS al Senat'

Les reivindicacions dels vens de Torre la Sal sn legtimes. La soluci a la situaci d'indefensi legal en la qual ara mateix es troben t soluci: la modificaci de la Llei de Costas, tal com proposa el Partit Popular. Hui, estem al seu costat, tornem a tendir la m per a aprovar tots junts una reforma que reconeixeria la singularitat del poblat martim de Cabanes, aix com de la resta de municipis de la provncia, tallant d'arrel l'actual problema. s noms qesti de voluntat poltica.
Aix s'ha expressat la presidenta provincial del Partit Popular, Marta Barrachina, qui hui ha tornat a fer costat als vens de Torre la Sal, en aquesta ocasi en la protesta que han protagonitzat pels carrers de la ciutat de Castell, i que els ha portat fins a la seu de la Direcci Provincial de Costas, de la Delegaci del Consell de la Generalitat Valenciana i la Subdelegaci del Govern a Castell. s la tercera vegada que participe, al costat del meu equip del PPCS, en les accions reivindicatives que estan desenvolupant des que es va conixer que el Govern d'Espanya de Pedro Snchez ha iniciat els trmits per a despullar als vens de les seues propietats. I continuarem estant al seu costat fins que siguen escoltats, perqu creiem que existeixen alternatives i sn factibles, ha subratllat. Marta Barrachina ha estat acompanyada durant la manifestaci dels vens de Torre la Sal pel secretari general del PPCS, Salvador Aguilella, aix com pels senadors Salom Pradas i Vicente Martnez Mus.
s el moment de menys paraules i ms fets. Aquests habitatges no estan sobre domini pblic martim i han de ser respectats els drets i propietats dels residents en Torre la Sal, ha incidit Marta Barrachina, qui recorda, per aquest mateix motiu, que des del Partit Popular ja hem sollicitat una reuni amb la ministra de Transici Ecolgica, Teresa Ribera, perqu escolte de primera m l'atropellament que suposen els seus plans de derrocar aquest poblat martim.
En aquesta lnia, la lder dels Populars de la provncia de Castell recorda que el futur de Torre la Sal, igual que el de la resta de poblats martims de la provncia (Almenara, Moncofa, Xilxes, La Llosa i Nules) passa per la iniciativa legislativa que ha registrat el PP al Senat per a modificar l'actual Llei de Costas, de manera que aquests nuclis autctons i singulars tradicionals queden protegits mitjanant una disposici addicional que els empare legalment.
Aquesta soluci s rpida i factible. Tendim la m a tots els grups poltics perqu se sumen a la nostra iniciativa i es puga aprovar. Fins ara, el PSOE ha mostrat un doble discurs, completament contradictori, i cap fet. L'nica realitat s que el Govern d'Espanya socialista ja ha anunciat formalment en resposta parlamentria al PP que seguir avant amb la incoaci dels 99 expedients de recuperaci possessria de Torre la Sal, perqu insisteix que estan assentats sobre el domini pblic martim-terrestre sense concessi, malgrat per part dels vens es compten amb les escriptures que aix ho acrediten. El problema, lluny de solucionar-se, s'est agreujant. I per aquest motiu, des del PP seguirem al costat dels vens, ha concls Marta Barrachina.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana