Cabanes: El PP de Cabanes propone un acuerdo para la protección de los hábitats de Torre de la Sal y la regeneración de la costa


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2024/3/225139_142552/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Cabanes | General | 27-03-2024
El PP de Cabanes propone un acuerdo para la protección de los hábitats de Torre de la Sal y la regeneración de la costa

El Partit Popular de Cabanes ha tendido la mà a PSOE y Compromís a aprovar una iniciativa a l'ajuntament en defensa de la protecció dels habitatges de Torre de la Sal i la regeneració de la costa. 'L'objectiu és aconseguir el consens de tots els grups de la corporació que ahir es va aconseguir amb esta mateixa iniciativa en el ple de la Diputació Provincial de Castelló'.

Així ho ha plantejat la portaveu del PP a Cabanes, Lucía García, qui confia que el ple de demà dijous 28 de març 'esta proposta que busca la protecció dels habitatges singulars de Torre de la Sal i la protecció de la costa obtinga el suport unànime que permeta traslladar al Govern d'Espanya les necessitats que ens ocupen i preocupen'.

D'una banda, la iniciativa demana al Ministeri de Transició Ecològica desistir en l'aprovació d'un nou Reial decret que modifique el Reglament de Costas 'que ha vulnerat la llei procedimental i amb això el principi de transparència en obviar el tràmit de consulta prèvia'. 'El Tribunal Suprem ha deixat clar que no es pot aplicar l'arbitrarietat en la determinació de partions i en l'atorgament de concessions administratives anul·lant el Reglament de Costas de Pedro Sánchez. És necessari aplicar el sentit comú i respectar els drets dels afectats per a garantir la preservació dels béns comuns i atendre les peticions de la societat civil i les institucions autonòmiques'.

En este sentit, 'el PP ha aconseguit al Senat un acord històric per a modificar la llei de costes que ha de permetre imposar sentit comú a una legislació de 1988 que hui exigix una revisió'. 'I el desig és que este acord de la Cambra Alta arribe ara al Congrés amb l'objectiu de protegir els béns immobles amb valor tradicional i etnològic com són els habitatges que conformen Torre de la Sal'.

Per a García, 'és precisament el que busquem a Cabanes'. 'Un acord unànime, com el que la nostra presidenta de la Diputació Provincial ha obtingut en ple, que siga capaç d'imprimir sensatesa a una llei que ha de protegir, no derrocar. I és el que desitgem aconseguir amb una iniciativa que busca el màxim consens perquè ací del que es tracta és de defendre a Cabanes', ha manifestat la regidora.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana