Cabanes: El PP de Cabanes propone un acuerdo para la proteccin de los hbitats de Torre de la Sal y la regeneracin de la costa


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2024/3/225139_142552/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Cabanes | General | 27-03-2024
El PP de Cabanes propone un acuerdo para la proteccin de los hbitats de Torre de la Sal y la regeneracin de la costa

El Partit Popular de Cabanes ha tendido la m a PSOE y Comproms a aprovar una iniciativa a l'ajuntament en defensa de la protecci dels habitatges de Torre de la Sal i la regeneraci de la costa. 'L'objectiu s aconseguir el consens de tots els grups de la corporaci que ahir es va aconseguir amb esta mateixa iniciativa en el ple de la Diputaci Provincial de Castell'.

Aix ho ha plantejat la portaveu del PP a Cabanes, Luca Garca, qui confia que el ple de dem dijous 28 de mar 'esta proposta que busca la protecci dels habitatges singulars de Torre de la Sal i la protecci de la costa obtinga el suport unnime que permeta traslladar al Govern d'Espanya les necessitats que ens ocupen i preocupen'.

D'una banda, la iniciativa demana al Ministeri de Transici Ecolgica desistir en l'aprovaci d'un nou Reial decret que modifique el Reglament de Costas 'que ha vulnerat la llei procedimental i amb aix el principi de transparncia en obviar el trmit de consulta prvia'. 'El Tribunal Suprem ha deixat clar que no es pot aplicar l'arbitrarietat en la determinaci de partions i en l'atorgament de concessions administratives anullant el Reglament de Costas de Pedro Snchez. s necessari aplicar el sentit com i respectar els drets dels afectats per a garantir la preservaci dels bns comuns i atendre les peticions de la societat civil i les institucions autonmiques'.

En este sentit, 'el PP ha aconseguit al Senat un acord histric per a modificar la llei de costes que ha de permetre imposar sentit com a una legislaci de 1988 que hui exigix una revisi'. 'I el desig s que este acord de la Cambra Alta arribe ara al Congrs amb l'objectiu de protegir els bns immobles amb valor tradicional i etnolgic com sn els habitatges que conformen Torre de la Sal'.

Per a Garca, 's precisament el que busquem a Cabanes'. 'Un acord unnime, com el que la nostra presidenta de la Diputaci Provincial ha obtingut en ple, que siga capa d'imprimir sensatesa a una llei que ha de protegir, no derrocar. I s el que desitgem aconseguir amb una iniciativa que busca el mxim consens perqu ac del que es tracta s de defendre a Cabanes', ha manifestat la regidora.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana