Castelló: Consum inaugura la tercera edició escolar de Peix del Grau amb rècord de participants


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2018/9/176887_105396/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Castelló | General | 19-09-2018
Consum inaugura la tercera edició escolar de Peix del Grau amb rècord de participants

Un total de 709 alumnes i alumnes d'Educació Primària de Castelló participaran en una nova campanya de promoció de Peix del Grau que ha arrancat en la que ja és la seua tercera edició batent un rècord d'inscripcions. La iniciativa va partir el curs passat des de la Regidoria de Consum, que dirigeix Mary Carmen Ribera, com una experiència pilot en el Grau i donat l'èxit obtingut el projecte continuarà també enguany.
Setze centres educatius ? Isidoro Andrés Villarroya, La Marina, L?Illa, Manel Gracia i Grau, Jaume I, Enric Soler i Godes, Illes Columbretes, Censal, Gregal, Bisbe Climent, Sant Agustín, Mestre Canós, Exèrcit, Lope de Vega, Ramiro Izquierdo i Castalia? participen en aquesta nova convocatòria, que els brinda l'oportunitat de conèixer els avantatges del Peix del Grau, visitar les instal·lacions portuàries i ampliar els seus coneixements sobre la pesca.
La regidora Mary Carmen Ribera ha explicat que aquesta iniciativa municipal ?té per objecte fomentar el consum del peix local entre els més joves com a aliment de proximitat i de qualitat, i també com una forma de suport de suport al sector pesquer?. ?La pesca forma part de la idiosincràsia social i econòmica del Grau i l'Ajuntament la recolzarà sempre?, ha subratllat.
En col·laboració amb la Confraria de Pescadors, aquesta tercera edició inclou xarrades i esmorzar per als xiquets i les xiquetes dins de la pròpia llotja, en les quals pescadors experimentats explicaran les diferents formes de pesca, tipus d'embarcacions, espècies de peixos més comuns de la zona i el funcionament de la subhasta de peix. També estan programades visites al Museu del Mar amb un recorregut guiat amb la finalitat de conèixer una mica millor un sector tan tradicional i arrelat en el Grau com la pesca.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana