Castelló: CSIF revela que la Zona Bàsica de salut de Palleter complirà 6 mesos sense cap


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2018/11/179210_107282/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Castelló | General | 21-11-2018
CSIF revela que la Zona Bàsica de salut de Palleter complirà 6 mesos sense cap

El sindicat CSIF adverteix que un dels districtes sanitaris més importants de Castelló de la Plana com és la zona bàsica del Centre de Salut de *Palleter, porta des del mes de juny sense responsable sanitari, la qual cosa qualifica de ?absolutament inconcebible? i insta a l'acabada de nomenar Directora d'Atenció Primària, Gema Carda, a explicar quines circumstàncies justifiquen que continue aquest ?greu buit?.
El sindicat ha informat d'aquesta circumstància, la resolució de la qual estima urgent, i demana que s'aclarisquen els motius pels quals l'administració sanitària està perjudicant l'àrea de Salut. La inexplicable falta de nomenament oficial de la persona encarregada del bon funcionament sanitari d'una zona que atén a més de 23.000 castellonenques, és per a CSIF un ?error molt greu? i reclama als responsables un nomenament ?*express?.
El capítol VII del Decret 74 /2007 de 18 de maig del Consell, regula l'estructura, organització i funcionament de l'atenció sanitària en la Comunitat Valenciana, i normativa addicional especifica en el cas de Cap de Zona Bàsica que es tracta d'un lloc per al qual haurà de nomenar-se a un metge ?integrat?, això és, que ha de ser prèviament membre del mateix equip d'Atenció Primària.
La Central Sindical explica que el cessament de l'anterior cap de la zona bàsica es va produir amb data de juny de 2018 i que des de llavors, la Direcció d'Atenció Primària del Departament de Salut número 2, no ha assumit la seua responsabilitat en el relleu i nomenament de la figura del Cap/a de Zona Bàsica, generant per tant una situació d'excepcionalitat dins del mapa de competències sanitàries dependent de la Conselleria de *Sanitat que dirigeix Ana Barceló. L'anterior Director d'Atenció Primària, Javier Sorribes, va dimitir el mes d'octubre passat, deixant en el calaix aquest problema.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana