Castelló: La pròxima cita del cicle Sessió Contínua de l'UJI està dedicada al videoart


 
La Plana al Dia | Castelló | General | 18-03-2019
 S'exhibiran quatre projeccions dels col·lectius Doriandgrey i Dostopos

Peces audiovisuals del Col·lectiu Doriandgrey i «Luna cautiva serpiente roja bandeja de plata» del Col·lectiu Dostopos són les projecciones incloses en la sisena cita del cicle de «Sessió Contínua. Visibilitzant l'audiovisual local» que es desenvoluparà el dijous 21 de març de 2019 a partir de les 20 hores a la sala de conferències del Menador espai cultural.

En aquesta ocasió, la sessió estarà dedicada al videoart, una de les manifestacions artístiques més prolíferes, radicals i assídues de les últimes dècades, incloent quatre projeccions de dos col·lectius.

Lourdes Chesa i Emilio Ibánez formen part de Doriandgrey i seran els autors locals convidats. El col·lectiu s'apropia de les imatges de l'univers fílmic per a reinterpretar-les, repensar-les, donar-los diferents lectures, esbudellar el visual i trobar noves formes de relació amb elles i nous discursos per a parlar de qüestions que aprofundeixen en els estereotips sobre gènere i identitat sexual. Podrem veure diverses peces de la seua obra, centrada en la realització de videoclips i videoinstalaciones i, a més, parlar amb ells després de la projecció i comentar els aspectes més interessants del seu treball.

Completarà la sessió «Luna cautiva serpiente roja bandeja de plata» de Dostopos. Ana Pfaff i Ariadna Ribas són creadores de les seves pròpies peces, treballen la relació entre música i imatge en formats com el videoclip, la vídeo projecció o el documental musical, utilitzant tècniques com el foundfootage, el collage animat, la manipulació de negatiu o els formats domèstics (súper 8 o handy cam).

La próxima cita del ciclo Sessió Contínua de la UJI está dedicada al videoarte

Se exhibirán cuatro proyecciones de los colectivos Doriandgrey y Dostopos

Piezas audiovisuales del Colectivo Doriandgrey y «Luna cautiva serpiente roja bandeja de plata» del Colectivo Dostopos son las projecciones incluidas en la sexta cita del ciclo de «Sessió Contínua. Visibilitzant l'audiovisual local» que se desarrollará el jueves 21 de marzo de 2019 a partir de las 20 horas en la sala de conferencias del Menador espacio cultural.

En esta ocasión, la sesión estará dedicada al videoarte, una de las manifestaciones artísticas más prolíferas, radicales y asiduas de las últimas décadas, incluyendo cuatro proyecciones de dos colectivos.

Lourdes Chesa y Emilio Ibánez forman parte de Doriandgrey y serán los autores locales invitados. El colectivo se apropia de las imágenes del universo fílmico para reinterpretarlas, repensarlas, darles diferentes lecturas, destripar lo visual y encontrar nuevas formas de relación con ellas y nuevos discursos para hablar de cuestiones que ahondan en los estereotipos sobre género e identidad sexual. Podremos ver varias piezas de su obra, centrada en la realización de videoclips y videoinstalaciones y, además, hablar con ellos tras la proyección y comentar los aspectos más interesantes de su trabajo.

Completará la sesión «Luna cautiva serpiente roja bandeja de plata» de Dostopos. Ana Pfaff y Ariadna Ribas son creadoras de sus propias piezas, trabajan la relación entre música e imagen en formatos como el videoclip, la video proyección o el documental musical, utilizando técnicas como el foundfootage, el collage animado, la manipulación de negativo o los formatos domésticos (súper 8 o handy cam).

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana