Castelló: El PSPV-PSOE aposta per un esport inclusiu i de salut, que promoga la igualtat de gènere


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2019/4/184368_111722/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/4/184368_111722/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/4/184368_111722/3_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/4/184368_111722/4_M1.jpg
La Plana al Dia | Castelló | General | 20-04-2019
 El PSPV-PSOE aposta per un esport inclusiu i de salut, que promoga la igualtat de gènere

 Posa en valor la importància de les disciplines no competitives i defensa que les xiquetes poden fer esports en les mateixes condicions que els xiquets.


El PSPV-PSOE ha celebrat un acte sobre esport i salut en les instal?lacions de Gaetà Huguet de Castelló, en el qual s'ha posat de manifest que la seua aposta per l'esport va molt més allà de les activitats competitives. Del que es tracta és d'implementar polítiques que animen al conjunt de la ciutadania a realitzar exercici físic perquè d'aquesta manera les persones guanyen en forma física i salut.
És el que ha fet durant els últims quatre anys la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori de la Generalitat Valenciana, que ha invertit 10 milions d'euros a la província de Castelló en la realització de 20 quilòmetres de vies ciclopeatonals.
Ho ha explicat la candidata a les Corts Valencianes per la província de Castelló, María José Salvador, qui ha assenyalat que una de les actuacions més destacades ha sigut la connexió ciclopeatonal entre Borriana i Vila-real.
Una altra igualment important és l'efectuada al Prat de Cabanes per a unir els nuclis urbans de Torre La Sal (Cabanes) i Torrenostra (Torreblanca), i que constitueix el primer tram de l'itinerari ciclista de la Comunitat d'Euro Velo, la ruta europea que es basa en la cultura mediterrània. És una via molt atractiva per als amants de l'esport i la naturalesa, que a més, aporta un innegable interés turístic.
Salvador ha dit ?que nosaltres decidim adherir-nos a Euro Velo, enfront del que ocorria en l'etapa del PP?. Ha recordat que ?llavors féiem la Fórmula 1 però no estàvem en allò que té a veure amb els nostres actius naturals, paisatgístics i culturals, a més d'amb el nostre clima?. El del Prat és el primer tram valencià de la ruta Euro Velo, que està previst que recórrega tot el territori de la Comunitat.
En l'acte també ha participat l'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, qui ha explicat ?el seu projecte de ?caminades saludables?, que ha d'ajudar al fet que la major part de la població faça exercici?. L'ajuntament ja ha realitzat les expropiacions necessàries perquè dins uns mesos l'anell de salut siga una realitat i connecte Borriana amb el port.
Per part seua, la candidata al Congrés per la província de Castelló, Susana Ros, ha exposat algunes de les propostes amb les quals el PSOE concorre a les eleccions generals en matèria esportiva. Entre elles, la necessitat de posar en marxa polítiques inclusives orientades a les persones amb discapacitat. També s'ha referit a la consecució de la necessària igualtat de gènere en l'esport.
Altres preocupacions del Partit Socialista són la ?promoció de l'esport net i l'eradicació de la violència?.
Prèviament ha fet ús de la paraula el secretari d'Esports de l'Executiva de País del PSPV-PSOE, Daniel Adell, per a dir que ?és necessari implementar plans d'igualtat que ajuden a fomentar la participació de la dona en l'esport?. Ha afegit que ?és fonamental que tothom tinga clar des de la infància que les xiquetes poden fer esport en les mateixes condicions que els xiquets? i que ?és bo que a l'escola siga mixt perquè per a la pràctica de l'esport no existeix cap trava?. En la seua opinió, ?la qual cosa no pot ser és que al pati els xiquets aparten a les xiquetes?.
Un altre dels intervinents ha sigut el secretari d'Esports de l'Executiva Provincial, Toni Simarro, qui ha fet una encesa defensa de les politiques inclusives en l'esport, ?una via d'integració molt eficaç per a les persones amb discapacitat o per a aquelles altres que presenten dificultats d'adaptació?.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana